27.09.2022 |
Viure als Pirineus

El seminari Arquitectura i territori cristal·litza en una exposició itinerant

Avui, 24 d’octubre a les 19:30 s'inaugura a l'ETSAB, l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona l’exposició dels treballs que han sorgit de la celebració del Seminari Arquitectura al Paisatge Pirinenc del cicle Arquitectura i Territori organitzat per Arquitectes per l’Arquitectura amb el suport del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, i que es va desenvolupar del 23 al 29 de juliol passat. 

La mostra recorrerà també el Pallars Jussà, l'Alt Urgell i el Segrià fins ben entrat el mes de desembre.

cartellarquitectura
Cartell de l'Exposició "Arquitectura al paisatge pirinenc"
El seminari Arquitectura i territori cristal·litza en una exposició itinerant


El workshop ha desenvolupat projectes d'arquitectura i paisatge en grups de treball, amb la intervenció de professors convidats que han anat participant durant les diferents jornades en les sessions de correcció, i es consolida com una activitat de prestigi amb la participació d’estudiants i arquitectes vinguts de Barcelona, Granada, Mendrisio i Pamplona. El curs, que ha portat a terme la seva activitat a Llessui, ha treballat quatre propostes de projectes de la zona, centrant-se en la vivència d'una experiència directa d’estudiants i professors, a partir de l'acostament al territori i del coneixement de l'obra a treballar.

Els conferenciants convidats aquest any han estat Carlos Ferrater, Ramon M. Puig, Toni Gironès, Ramon Artigues, Josep Bunyesc, Francisco Mangado i Esteve Bonell. Les sessions han estat obertes al públic, amb la voluntat d’apropar l’arquitectura, el territori i la creativitat a tothom.

Els temes de treball tractats han estat:

  1. Conversió d’una estructura inacabada a la muntanya de Roní en Centre d’Informació
  2. Rehabilitació d’un paller per a centre social al poble d’Altron
  3. Rehabilitació d’una antiga escola a Surp (Rialp) com a centre cívic.
  4. Plaça Central de Llessui

 

El seminari Arquitectura i territori cristal·litza en una exposició itinerant
Comentarios