INNOVACIÓ

La Seu d’Urgell acull la primera Trobada Empresarial Innovació Digital de l'Alt Pirineu i Aran

La trobada va reunir uns 140 empresaris pirinencs i va comptar amb les intervencions de Pau Garcia-Milà, Tània Carrobé, Enric Quílez, Marc Llovera, Laura Font, Markus Urban, Joan Planes, Eloi Planes i Montse Ferrer.
Organitzadors Autoritats Trobada empresarial ©JosepAPérez 1
photo_camera El bon ambient va marcar la trobada. Foto: J. A. Pérez

Uns 140 empresaris van participar aquest divendres, dia 29 de setembre, a la primera edició de la Trobada Empresarial Innovació Digital Alt Pirineu i Aran que es va celebrar a Sala de la Immaculada de la Seu d'Urgell. La jornada va consistir en un seguit de ponències sobre aquesta matèria i la seva aplicació a les comarques pirinenques. La trobada la va moderar la periodista Noemí Rodríguez i la inauguració va anar a càrrec de l'alcalde de la capital alturgellenca, Joan Barrera.

Les conferències van començar amb la participació de l'emprenedor Pau Garcia-Milà, CEO de Founderz, que va oferir una xerrada sobre “noves regles socials de la tecnología” i les noves formes d'oferta i demanda, en què va incidir en l'actual irrupció de la intel·ligència artificial a les empreses. Tot seguit, Tània Carrobé, directora de projectes a Xtrategics, va parlar de “comunicació digital, innovació i persones: la fórmula a xarxes”. Carrobé va explicar com incorporar aquestes plataformes a la nostra manera de treballar.

Jornada 12
La jornada va reunir persones de tot l'Alt Pirineu i Aran i d'Andorra. Foto: Feliu Sirvent

Després de les dues primeres ponències es va celebrar un Esmorzar Networking en el qual els participants en la trobada van poder compartir una estona agradable abans del tercer apartat de la jornada que va ser la taula d'innovació “Reptes Digitals als Pirineus” en què van prendre part l’informàtic cerdà Enric Quílez, de BDP Software-Ibernyx; el professor i emprenedor urgellenc Marc Llovera, fundador de l'empresa de drons Aurobotics Alt Urgell; i la periodista Laura Font, directora de Lymbus.

taula-innovacio
Un moment de la taula d'innovació. Foto: J. A. Pérez

La jornada matinal va continuar amb la xerrada del jove estudiant del poble del Ges, Markus Urban, de només 18 anys, que va oferir la ponència “El futur de la intel·ligència artificial; més enllà del Test de Turing”, a partir de la seva experiència de creació d'un assistent en català per a gent gran.

jordi-grau
Un dels moments emotius va ser l'homenatge a Jordi Grau. Foto: J. A. Pérez

Abans de la cloenda es va rendir un sentit homenatge a l’empresari pirinenc Jordi Grau, un empresari del sector de la fusta que va morir el passat mes d’octubre i que era molt estimat en la societat alturgellenca. Jordi Grau va ser administrador de Grau i Grau SL, una empresa familiar fundada el 1954 pel seu pare Josep Grau i Grau, i que actualment ja és gestionada per la tercera generació de la família. La seu de l’empresa està situada al Polígon Industrial de la Seu, però la seva influència i el seu prestigi s’estenen a tot l’àmbit nacional i internacional. Sense perdre mai les arrels, Grau i Grau SL ha crescut i s’ha expandit arreu del país. Aquest homenatge tindrà continuïtat amb la creació d’un premi que portarà el seu nom, un premi a la innovació, un premi que reconeixerà la millor iniciativa empresarial de l’Alt Pirineu i Aran.

planes
Un altre moment interessant va ser la conversa entre el Joan Planes i el seu fill Eloi. Foto: J. A. Pérez.

La cloenda va consistir en una conversa entre el cofundador de la multinacional Fluidra, Joan Planes, fill d’Estamariu, i el seu fill, l’actual CEO d'aquesta empresa, Eloi Planes, acompanyats de la directora de la Fundació Planes Corts, Montse Ferrer. Pare i fill van reflexionar sobre l’evolució de l’empresa des de el seu naixement fins a l’actualitat en què s’ha convertit en un referent mundial en el sector de la piscina i el wellness.

La Primera Trobada Empresarial Innovació Digital Alt Pirineu i Aran ha estat organitzada per la revista VIURE ALS PIRINEUS, la Seu Tech City i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, amb el patrocini de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, el Patronat de Promoció Econòmica de les Terres de Lleida, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i amb la col·laboració de les entitats i empreses CADÍ, A. Miquel, Alt Urgell Fibra, Lymbus, Xtrategics, Aurobotics, l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell (AEAU), Goprinters, la Fundació Planes Corts, Fluidra, BDP Center, Glop de Blau, Menja’t l’Alt Urgell i l’Associació de Veïns i Botiguers del casc antic i l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell i Turisme de la Seu.

PHOTOCALL TROBADA IDP 2023 (3)_page-0001
El cartell de la trobada amb els logotips dels patrocinadors i col·laboradors.

Més a Economia i empresa