Empreses i Tecnologia

L’aventura tecnològica de dos emprenedors de l’Alt Urgell

Era l’any 2015 i dos joves alturgellencs, el Javier Gracia i el Josep Guàrdia, van emprendre l’aventura de crear una empresa de tecnologia que van anomenar Alt Urgell Fibra. Van agafar un petit despatx de lloguer i sense res més que una taula, un portàtil i un telèfon, van començar a treballar de valent. Encara que no va ser un camí fàcil, de seguida la feina va començar a donar els primers resultats i l’empresa va guanyar la confiança dels primers clients.
_DSC0154
photo_camera Alt Urgell Fibra és una empresa en creixement.

Avui, vuit anys després, l’empresa és una operadora de telecomunicacions consolidada i en constant creixement, té deu treballadors i dona servei a milers d’empreses i particulars del territori de l'Alt Urgell. Amb el temps, al costat del petit despatx on van començar, van agafar un nou local des d’on cada dia fan arribar internet a algun punt de l’Alt Urgell on, fins ara, no n’hi havia.

Alt Urgel Fibra gestiona, dissenya, desplega i manté tota la seva xarxa, sense passar per subcontractes i amb gent del territori, potenciant el Km0, que és un dels seus punts forts, valor afegit, i proximitat. Aquí no es parla amb màquines, sinó amb persones. “Pràcticament coneixem personalment a tots els nostres clients", expliquen.

Tecnologia i valor afegit

La seva filosofia passa, des del primer dia, per donar “un valor afegit, a partir de la tecnologia i el servei, tant a les empreses com als particulars i facilitar així l’accés a la fibra òptica i la connectivitat de qualitat a tothom i a tots els racons del territori”.

Són moltes les empreses del territori que han confiat en aquesta empresa, l'únic operador 100% local i de l'Alt Urgell, a partir d’un servei de qualitat i proper. “Poder comptar amb el suport d’algunes de les principals empreses locals, per nosaltres, ha estat i és molt important”. “Ens hem guanyat la confiança dels primers clients, hem anat sumant, sempre amb molta tranquil·litat, intentant fer les coses ben fetes, i així volem continuar”, asseguren els dos socis, fent front a la competència dels grans operadors, i sempre amb recursos propis de l’empresa, i amb l'ajuda i la fidelitat dels clients i de les administracions locals.

La seva filosofia passa, des del primer dia, per donar “un valor afegit, a partir de la tecnologia i el servei, tant a les empreses com als particulars i facilitar així l’accés a la fibra òptica i la connectivitat de qualitat a tothom i a tots els racons del territori”

logo_alturgellfibra-03
Alt Urgell Fibra posa la tecnologia al servei de les empreses i particulars.

Van començar a la Seu d’Urgell i fins avui ja han fet arribar la fibra òptica a Arfa, Montferrer, Aravell, el Pla de Sant Tirs, Adrall, Tuixent, Ossera, Estamariu,  Parròquia d’Hortó el Balcó del Pirineu, Organyà, Coll de Nargó, Peramola i Oliana on han obert una delegació. Gràcies també a la connectivitat sense fils, han fet arribar comunicacions de qualitat a molts racons de l'Alt Urgell , com la Vall de La Vansa, la Vall de Castellbó, arribant així fins al 90% del territori de l'Alt Urgell, on a quasi cada racó, es pot contractar un servei d'Alt Urgell Fibra.

A més a més de la fibra òptica i les connexions sense fils, van crear la marca pròpia Pirineus Mòbil per tal de continuar oferint la millor tecnologia donant proximitat als seus clients, i completar així el seu ventall de serveis. La cobertura de Pirineus Mòbil és d'àmbit nacional ja que, com altres petites companyies, opera sobre un gran operador, que és el que ofereix el servei de majorista.

El dia a dia de tot l’equip d’Alt Urgell Fibra passa per buscar solucions innovadores que permetin fer arribar tant la fibra com una connectivitat sense fils, de qualitat, als racons més aïllats de la muntanya i, així, fer possible la fixació de població a les comarques d’alta muntanya i l’arribada de noves empreses que activin l’economia local. Fent una feina dinamitzadora i social per l’Alt Urgell.

Més a Economia i empresa