09.12.2022 |
Viure als Pirineus

Quin futur volem per al Pirineu?

Una vintena de professionals de diversos àmbits s'han reunit aquest dimarts a la Seu d'Urgell, en un acte organitzat per la Universitat de Lleida, amb l'objectiu de reflexionar i elaborar propostes per al futur desenvolupament de les comarques de muntanya

Jornades de desenvolupament territorial
Jornades de desenvolupament territorial
Quin futur volem per al Pirineu?
La jornada, celebrada a la Seu d’Urgell, és la tercera que organitza la Càtedra Repsol de Competitivitat i Desenvolupament Regional de la Universitat de Lleida. Ha comptat amb una vintena de polítics, tècnics, investigadors, empresaris i gestors del patrimoni.
 
A la inauguració hi ha assistit Albert Batalla (Alcalde Seu Urgell), Albert Alins (Delegat del Govern a l’APiA) i Antoni Navinés (Diputació de Lleida).
 
Entre les idees que s’ha destacat:
- Necessitat de major connexió entre la universitat i les comarques pirinenques, tant pel que fa a la formació com a la recerca.

- Cal superar el monoconreu de l’activitat turística. Diversificar l’economia amb altres activitats. De forma molt important, les activitats productives: donar més força a l’agricultura i reforçar la producció industrial. En aquest sentit, es molt important la introducció de la recerca per ajudar a la competitivitat d’aquestes empreses.

- Calen politiques que decididament s’ocupin dels àmbits de muntanya, amb les seves característiques específiques. Hi ha consens en què la coordinació i el treball en xarxa és clau per al desenvolupament del Pirineu. Es reclama més atenció dels polítics per tirar endavant les estratègies de desenvolupament.
 

Quin futur volem per al Pirineu?
Comentarios