05.10.2022 |
Viure als Pirineus

INSTITUCIONS

Treball, Assumptes Socials i Famílies destina 1,6 milions d’euros per a polítiques d'ocupació al Pallars Jussà

El Homrani diu que ''és prioritari'' dotar d'oportunitats a l'Alt Pirineu per assegurar ''l'equilibri territorial''

Fundació Tremp 2
El conseller Chakir el Homrani ha visitat la nova seu de l’associació 'Alba Jussà'/CCPJ
Treball, Assumptes Socials i Famílies destina 1,6 milions d’euros per a polítiques d'ocupació al Pallars Jussà

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha dit aquest dimecres a Tremp que ''és prioritari'' dotar d'oportunitats als veïns de tots els municipis de l'Alt  Pirineu per ''assegurar l'equilibri territorial''. El Homrani ha explicat que les dades són una realitat i ha afegit que el global del Pirineu està 14 punts per sota pel que fa a la mitjana catalana de la taxa d'activitat i 11 punts per sota en la taxa d'ocupació. El conseller ha dit que confia en el desplegament territorial de les polítiques actives del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) per contribuir al desenvolupament econòmic i el mercat laboral.

Chakir el Homrani, ha visitat aquest dimecres l’ajuntament de Tremp per tenir una reunió de treball amb el seu alcalde, sobre temes de desenvolupament local i polítiques d’ocupació. El Homrani ha destacat que actualment el Departament atorga a l’Ajuntament de Tremp més de 400.000 euros amb subvencions per al foment de l'ocupació i el desenvolupament econòmic local.  

En aquest sentit, els atorgaments es concreten a través dels programes "Treball a les 7 comarques" i "Treball als barris" que permeten a cada municipi dissenyar i planificar les actuacions que poden encaixar millor en el seu projecte i ajudar a desenvolupar un entorn socioeconòmic que millori la qualitat de vida de les persones del territori.

A Tremp el programa es desenvolupa al nucli antic i a l’Eixample i beneficia 132 persones. Inclou actuacions específiques per afavorir la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats d’inserció i programes d’experienciació laboral, que inclou la contractació de 7 persones per mantenir i millorar els espais públics del centre històric i per treballar en l’àmbit de la dinamització de l’entorn.

Reunió al Consell Comarcal del Pallars Jussà
Així mateix, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies també ha visitat i s’ha reunit amb els membres del Consell Comarcal del Pallars Jussà. En aquesta comarca, el SOC destina 1,6 milions d’euros a polítiques d’ocupació que es materialitzen en diferents programes de Garantia Juvenil i d’orientació i qualificació professional, com també d’altres projectes com ara "Treball a les 7 comarques", on precisament el Consell Comarcal s’encarrega d’executar les accions de suport al sector turístic, desenvolupament sostenible i en l’àmbit dels serveis socials.

Visita a l'Alta Ribagorça

El president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero,  la delegada del govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, i els alcaldes de la comarca han rebut el conseller Chakir El Homrani, a la seu de la institució. Farrero ha fet una radiografia de la situació socioeconòmica de la comarca amb especial èmfasi en les necessitats de millora per a l’atenció social i ha sol·licitat disposar de serveis o incrementar els existents.

Entre les peticions està la d’incorporar la comarca dins el programa de treball  7 comarques i descentralitzar les oficines d’Afers Socials i Famílies i la del Servei d’Ocupació, ubicades a Tremp i Vielha respectivament. En aquest sentit s’ha proposat habilitar un servei itinerant que pogués donar resposta a les necessitats de la població evitant desplaçaments que en alguns casos poden ser de fins a 60 km de distància. Finalment s’ha plantejat la necessitat d’oferir un espai més adequat a les noves necessitats per a la implantació del nou servei d’atenció SIS (Servei d’intervenció socioeducatiu).

Alta Ribagorça

Segons el president del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, les dimensions de la comarca, una de les més petites de Catalunya, influeix a l’hora del repartiment de recursos pel territori i aquest fet impedeix en alguns casos accedir a projectes i programes interessants pel desenvolupament territorial.

En aquest sentit, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies ha manifestat es treballarà amb les institucions locals i comarcals per tal de buscar els mecanismes necessaris per tal de donar solucions a velles reivindicacions. 

Chakir el Homrani té previst visitar avui dijous el Conselh Generau d’Aran i els ajuntaments de Vielha i Les.

 

Treball, Assumptes Socials i Famílies destina 1,6 milions d’euros per a polítiques d'ocupació al Pallars Jussà
Comentarios