ALT PIRINEU

L’alcalde de Llívia, Elies Nova, fa una crida a “recuperar les institucions i alliberar els presos polítics”

A Sort, l’alcalde Raimon Monterde afirma que “després de la repressió de l’1-O, ara el poder torna a estar a les nostres mans”.

Llívia
photo_camera Imatge dels candidats feta a Llívia.

Aquest dijous, la Federació Regional d’ERC a l’Alt Pirineu i Aran va realitzar actes electorals a la Cerdanya i als dos Pallars. A Llívia, a la Cerdanya, l’alcalde Elies Nova, acompanyat de la candidata cerdana, Judit Calveras i del senador Joan Martí, va fer una crida a  “recuperar les nostres institucions i alliberar els presos polítics, com el nostre cap de llista, Oriol Junqueras, injustament tancat a la presó”. Calveras i Martí, van unir-se a aquest missatge de l’alcalde de Llivia i van exposar la necessitat que “aquestes eleccions serveixin per ratificar la República i per avançar socialment i on entre totes i tots decidir com volem el nou país”. La candidata de Puigcerdà al Parlament de Catalunya van deixar clar que, “l’Estat Espanyol no tolera la diversitat, que hi hagi un país que vol que la seva gent visqui millor, i que ERC és la millor eina per poder fer-ho possible”.

Acte a Isona

A Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà), les candidates pallareses Rosa Amorós i Maria Pilar Cases van participar d’un debat tertúlia al Cafè Modern amb el diputat al Congrés, Xavier Eritja. Ma Pilar Cases va animar a tothom anar a votar el dia 21D perquè els partits constitucionalistes no destrossin el nostre país. “Continuem amb el 155 o decidim el model de país que nosaltres volem? Un nou país on hi siguem  tots, amb lleis justes iguals amb la força d'un estat.” La delegada al govern a l’Alt Pirineu i Aran destituïda, Rosa Amorós va explicar com es va produir el seu cesament i com la van fer fora de la delegació: “La feina es va quedar a la delegació, tot ha quedat a mitges i parat. Sentim-nos orgullosos del que estem fins ara”.

Acte electoral a Sort

L’alcalde de Sort, Raimon Monterde va començar l’acte celebrat a la capital del Pallars Sobirà recordant els membres empresonats i a l’exili i explicant als assistents “que la cosa no va de banderes, va de diferències polítiques”. “L’1 d’octubre la repressió la vam rebre tots, els del si i els del no. Ara, el poder torna a estar a les nostres mans”, l’alcalde de Sort i candidat al Parlament de Catalunya com a independent a la llista d’ERC. ARaimon Monterde, l’acompanyaven  la senadora Anna Azamar; l’alcalde d’Esterri d’Àneu, Ramon Villuendas; el representant del partit Demòcrata, Jordi Souto i el candidat pirinenc i número 4 de la llista republicana,Francesc Viaplana el qual va recordar als assistents que “a la meva filla vull deixar-li un futur millor, en un país millor; i per això treballaré des del Parlament, i això és el que hem de fer tots des dels nostres petits llocs de responsabilitat a la societat” L’acte electoral va comptar amb la intervenció de la consellera a l’exili, Meritxell Serret, a través d’un vídeo adreçat a la població de Sort i del Pallars Sobirà.

Més a Comarques