Els Bombers fan 16 sortides per vent entre les 20 hores de dimecres i les 8 d'aquest dijous

Els Bombers han fet 16 sortides aquesta nit per serveis relacionats amb el vent entre les 20 hores de dimecres i les 8 d'aquest dijous. La majoria de serveis són per retirar elements inestables en edificis o de la via pública, però cap ha estat greu. El pla Ventcat està en estat d'alerta per fort vent, especialment al Pirineu, on es produirà l'efecte del torb. Ara bé, fora d'aquesta zona les ratxes també poden ser fortes i arribar als 90 quilòmetres per hora, sobretot a les cotes més elevades. El vent, però, pot afectar qualsevol punt del territori. Una trentena de carreteres afectades per la tempesta de neu a la xarxa viària catalana

Una parada de transport escolar del municipi de Sort buida a l'hora del pas del transport escolar en haver-se suspès el servei el 23 de gener del 2019. (horitzontal)
photo_camera Una parada de transport escolar del municipi de Sort buida. El trasport escolar de la comarca ha estat suspès.

Una trentena de carreteres de la xarxa viària catalana estan afectades cap a les dotze de la nit per la tempesta de neu, segons indica el Servei Català de Trànsit. Les afectacions van des de l'obligatorietat de circular amb cadenes a la restricció als vehicles de tercera categoria i camions. També hi ha vies completament tallades. El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut 75 trucades relacionades amb el temporal de neu i vent. 

Des del Pallars Jussà s'han rebut 11 trucades, des de l'Alt Urgell 11, des de la Val d'Aran 9, des de la Cerdanya 9 i des de l'Alta Ribagorça 8 trucades. Per municipis, s'han rebut 8 trucades des d'Isona i Conca Dellà, 7 des de Vielha e Mijaran i 6 des de Pont de Suert. La majoria dels avisos han estat per incidències de trànsit.

La previsió meteorològica estableix que hi haurà nevades abundants fins a aquest dijous al migdia a l'extrem nord del Pirineu occidental a totes les cotes. També es produirà el fenomen del torb. Es podran acumular més de 50 centímetres de neu nova per sobre dels 1.000 metres i de 100 per sobre dels 2.000 metres.

Més a Comarques