El PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran insta a les institucions a aturar la despoblació del món rural

El Consell de Federació, constituït aquest dissabte, ha comptat amb la participació del Secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa

portada
photo_camera Consell de Ferderació.

La Federació del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran ha constituït aquest dissabte, amb la participació del Secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, el seu nou Consell de Federació. L’òrgan comptarà amb unes 160 persones entre els Primers Secretari d’Agrupacions, membres de l’Executiva i del Consell Nacional, els representants elegits al Congrés de Federació i els elegits per les agrupacions locals. Un cop constituït i a l’inici del mateix, el Consell ha donat pas a un minut de silenci en memòria i homenatge a la companya Carme Chacón.
El Consell de Federació del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran celebrat aquest dissabte insta a totes les institucions, des de la Unió Europea als Governs de l’Estat i de la Generalitat, a emprendre accions urgents que aturin la despoblació del món rural. Així ha quedat palès a l’aprovar-se la Declaració política “Per un món rural d’oportunitats i futur: Aturem la recentralització de serveis públics i la reducció dràstica de la inversió pública” (*Adjuntem document).


El Secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, ha posat de manifest que “el municipalisme i la defensa dels drets dels ciutadans i les ciutadanes, de tots i totes al marge d’allà on visquin, és el principal tret que mou la nostra acció política, tant al Parlament de Catalunya com al Congrés espanyol”. Per això, ha dit, “la Declaració política que defensa avui el Consell del PSC de les Terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran és la de tot el PSC perquè defensa la cohesió territorial i la igualtat de drets i serveis de les persones; una igualtat social que ha estat greument debilitada en els darrers anys de governs de dretes, a Catalunya i a Madrid”. Salvador Illa ha destacat que “mentre altres limiten el seu full de ruta a la desconnexió, la il·legalitat i la manca de diàleg, nosaltres no deixem de desatendre els territoris i les necessitats reals de la gent; i la realitat del món rural és que la desinversió i la manca de projecte per aquest territori està abocant a moltes comarques, com les del Pirineu, les Garrigues, la Terra Alta o el Solsonès a la despoblació”.


En aquest sentit, el diputat per Lleida al Parlament i Primer Secretari de la Federació, Òscar Ordeig, ha recordat que “el Grup Socialista és, amb diferència, el que més iniciatives parlamentàries pel territori ha registrat i defensat, amb especial incidència en la necessitat de prendre mesures urgents que aturin l’amenaça de despoblament al món rural”. Ordeig ha afegit que “mostra de que si no som els socialistes, ningú ho farà, és que en el darrer pressupost de la Generalitat vam registrar fins a 85 esmenes de caire territorial encarada precisament a revertir la pèrdua d’inversions del Govern en les carreteres i camins, centres sanitaris i educatius, telecomunicacions i sector agroalimentari a les Terres de Lleida i del Pirineu i l’Aran, on hem patit la tisorada del 87% de les inversions per part de la Generalitat i de fins a 33 milions en el darrer pressupost de l’Estat”.


Finalment, el President del Consell de Federació, Lluís Pere Alonso, ha explicat que “els objectius d’aquesta nova etapa del Consell són precisament reforçar les estructures del Partit fent d’aquest un òrgan més participatiu i amb més presència al territori”. Alonso ha conclòs que “el nostre nucli és la política municipal, pel que cal intensificar l’acció al territori i iniciar ja, aprofitant l’embranzida que ens donin els processos de primàries, l’activitat de cara a les eleccions municipals de 2019”.

Més a Comarques