27.05.2022 |
Viure als Pirineus

Una aplicació de mòbil facilita totes les eines per gaudir d'una jornada de pesca als Pallars, Ribagorça i Aran

És una iniciativa del Consorci Leader Pirineu Occidental i de 18 societats de pesca

foto_3190691
Dos persones comprovant el funcionament de l'App de pesca prop del riu Noguera Pallaresa
Una aplicació de mòbil facilita totes les eines per gaudir d'una jornada de pesca als Pallars, Ribagorça i Aran

El Consorci Leader Pirineu Occidental, en col·laboració amb 18 societats de pesca, ha creat una aplicació de mòbil per facilitar totes les eines que un pescador pot necessitar en el transcurs d'una jornada esportiva. L'objectiu del projecte és recuperar el turisme de pescadors a les comarques del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, Alta Ribagorça i la Val d'Aran i que aquesta zona es converteixi, un altre cop, en líder pel que fa a destí de pesca. L'App 'Fishing Pirineu de Lleida' aglutina en un sol espai tota la informació necessària per a un pescador; normativa, permisos i llicències, zones de pesca, rutes turístiques o informació d'espècies. Aquesta aplicació està disponible i gratuïta en Android i IOS i disposa del botó del pànic, una eina per avisar amb un sol clic en cas de patir una emergència.

Josep Lluís Farrero, membre del Consorci Leader Pirineu Occidental, ha explicat que amb aquesta aplicació hi guanya el pescador de la zona que vol anar a practicar aquest esport a comarques veïnes i el pescador de fora que arriba al territori per gaudir d'aquest esport.

Per Farrero es tracta d'una aplicació pionera en el món de la pesca donat que fins al moment no existia una eina similar que aglutines tota la informació que un pescador pot necessitar durant una jornada de pesca.

Josep de la Moga, pescador i membre de la Societat de Pesca de Vall Cardós i Tírvia, ha explicat que aquesta aplicació ha nascut de la necessitat d'aglutinar tota la informació de la zona en un mateix lloc. De la Moga ha dit que molts pescadors de fora en arribar al Pirineu es dirigeixen a les societats per buscar informació dels rius, la normativa o els permisos i no els podien donar resposta perquè no disposaven de tota la informació.

De la Moga creu que amb aquesta aplicació es facilitarà a molts pescadors l'organització de la seva sortida de pesca. L'App 'Fishing Pirineu de Lleida' és una aplicació que les societats de pescadors l'aniran omplint de contingut amb imatges i tot allò relacionat amb el món de la pesca que el territori vagi generant. 

Una aplicació de mòbil facilita totes les eines per gaudir d'una jornada de pesca als Pallars, Ribagorça i Aran
Comentarios