04.10.2022 |
Viure als Pirineus

Protecció Civil activa l'alerta del pla Neucat per les nevades de Tarragona, Lleida i la Catalunya Central

Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya, Neucat, per la neu que cauen a Tarragona, Lleida i la Catalunya Central, i per les afectacions viàries en algunes vies principals.

1484487083_098098_1484555338_noticia_normal
La nevada a la Seu
Protecció Civil activa l'alerta del pla Neucat per les nevades de Tarragona, Lleida i la Catalunya Central

Cal recordar que prèviament s'havia activat l'alerta del pla Inuncat per les pluges. Fins a la una de la matinada el telèfon 112 havia rebut 701 trucades per la pluja i la neu, 310 de les quals al Barcelonès, 116 al Baix Llobregat, 80 al Vallès Occidental i 41 a la Conca de Barberà.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) les nevades s’estan donant entorn als 500 metres i esporàdicament podrien arribar a baixar fins als 300 durant la matinada.

Es preveu que el fenomen s'allargui durant les properes hores.

Les nevades estan prenent a les comarques de la Conca de Barberà i l’Alt Camp i les màquines llevaneus treballen a l’AP-2, N-240 i C-14, que tenen diverses afectacions i talls intermitents. També hi ha afectacions i es treballa a les vies secundàries de la zona. 

Abertis ha activat el seu pla d'emergències particular en fase d'alerta per les afectacions de la neu en l'AP-2. Els Mossos d’Esquadra restringeixen la circulació de vehicles articulats i pesants des de l'entrada de l'AP-2 del Pla de Santa Maria.


A dos quarts de tres de la matinada hi havia diverses carreteres tallades per neu, la N-240 i C-14 a l'alçada de Montblanc, la T-222 a l'alçada de Forest, la T-230 a l'alçada de Conesa, la T-704 a l'alçada de la Febró i la TV-7004 a l'alçada de Vilanova de Prades.

D'altra banda es feia seguiment de possibles incidències a l’A-2 al seu pas per l’Anoia, la Segarra i l’Urgell on nevava però la neu no prenia. Protecció Civil alertava de la possibilitat d'incidències a la zona de la Panadella i al Bruc.

Pel que fa a la pluja, Protecció Civil ha alertat de l'augment "destacable" del cabal del riu Llobregat, i ha recomanat evitar accessos a la llera, punts baixos, guals i creuaments. A Barcelona, a dos quarts de dues de la matinada Barcelona s'havien enregistrat ja 100 litres de pluja per metre quadrat al Castell de Montjuïc.

Protecció Civil activa l'alerta del pla Neucat per les nevades de Tarragona, Lleida i la Catalunya Central
Comentarios