31.10.2020 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

A Andorra, un miler de treballadors tornen a l'activitat després d'un mes de paràlisi

Sectors com la confecció tèxtil, agricultura, parament de la llar, electrodomèstics, música, joguines, papereria, premsa, informàtica i serveis immobiliaris han tornat aquest dilluns a l'activitat
Una botiga de joguines d'Andorra que ha reobert aquest dilluns/ANA
Una botiga de joguines d'Andorra que ha reobert aquest dilluns/ANA
A Andorra, un miler de treballadors tornen a l'activitat després d'un mes de paràlisi

El govern d'Andorra ha informat aquest dilluns que el nombre de casos de covid-19 registrats al país des de l'inici de la pandèmia és de 717, dels quals 433 són actius, 248 estan curats i i 36 han mort. A més, actualment hi ha 37 persones ingressades, 18 d'elles a l'UCI i 13 d'aquestes amb ventilació mecànica. En aquest sentit, també s'ha indicat que tant la ciutadana de la Seu d'Urgell com un sanitari han estat extubats recentment. D'altra banda, gairebé un miler de treballadors de 596 negocis de sectors com ara la confecció tèxtil, agricultura, parament de la llar, electrodomèstics, música, joguines, papereria, premsa, informàtica i serveis immobiliaris han tornat aquest dilluns a l'activitat després de més d'un mes d'aturada.

La reobertura d'algunes activitats comercials del país ha suposat un increment del 20% de la mobilitat interna respecte a la del dilluns 6 d'abril

La reobertura d'algunes activitats comercials del país ha suposat un increment del 20% de la mobilitat interna respecte a la del dilluns 6 d'abril, tot i que aquesta és un 61% inferior a la d'un dilluns qualsevol abans de la crisi sanitària del coronavirus. Mentre, en el cas de la frontera amb Catalunya, ha estat d'un 83% menys, tot i que sis punts superior que la de fa dues setmanes, quan es trobava en un 89% per sota. L'increment del trànsit de vehicles en aquest punt es deu a la gran quantitat de fronterers que resideixen a la Seu d'Urgell.

Joguines i papereria, el més buscat del primer dia de reobertura parcial del comerç

En algunes botigues d'Andorra, entre les quals hi ha sobretot les de joguines o papereries, s'han registrat aquest dilluns les primeres vendes sis setmanes després de la paralització de l'activitat motivada per la crisi sanitària de la covid-19. Tot i això, i alhora que es rebien els primers clients, els establiments recordaven un per un a cada consumidor l'obligatorietat de complir amb les mesures i protocols de seguretat que hauran de seguir-se a partir d'ara, i fins a nova ordre, per atendre la clientela, com ara l'ús de guants, gel hidroalcohòlic per les mans i mascaretes.

Pel que fa a les opcions vinculades a la compra en línia i el lliurament a domicili, la figura del 'personal shopper' ha guanyat protagonisme. Així, un responsable de vendes de Pyrénées ha explicat a l'ANA que han decidit incorporar aquest servei per "ajudar els clients a trobar exactament allò que busquen”. Per fer-ho, primer cap omplir un formulari que hi ha a la pàgina web del centre comercial i triar els productes que es volen comprar. Posteriorment, aquesta persona fa la selecció i truca al client "per confirmar que els articles seleccionats són els correctes” i porta la compra a casa.

A Andorra, un miler de treballadors tornen a l'activitat després d'un mes de paràlisi
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad