26.01.2021 |
Viure als Pirineus

SALUT

Una dona ingressada a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, segon cas de coronavirus a Andorra

Dos professors de l'Escola Andorrana de Batxillerat de la Margineda són la filla i el gendre de la dona de 87 anys que va donar positiu per coronavirus ahir al vespre i han quedat aïllats a l'hospital.
El cap de Govern, els ministres i els secretaris d'Estat durant la reunió extraordinària/SFGA
El cap de Govern, els ministres i els secretaris d'Estat durant la reunió extraordinària/SFGA
Una dona ingressada a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, segon cas de coronavirus a Andorra

Una dona de 87 anys que està ingressada a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell ha donat positiu a les proves del covid-19, sent aquest el segon cas de coronavirus que es registra al país. Les autoritats sanitàries del Principat ho han confirmat aquest dijous, un dia després que decidissin activar la primera fase d'aïllament d'aquesta persona per criteris clínics. Aquestes mesures també s'han aplicat a la seva filla de 51 anys i professora de l'Escola andorrana de batxillerat, així com també a l'entorn d'aquesta. A més, el govern andorrà ha acordat tancar aquest centre des d'aquest divendres, després de detectar un possible focus de transmissió del virus. L'activitat també s'aturarà a la resta d'equipaments educatius a partir de dilluns.

L’escola andorrana de batxillerat i el María Moliner estaran tancats des d’avui, i la resta de centres, a partir de dilluns

La dona que ha donat positiu del covid-19 evoluciona favorablement dels símptomes. Mentre, s'està fent l'estudi epidemiològic del cas i la possible cadena de transmissió de la malaltia, analitzant els contactes de la pacient i aïllant-los si s'escau. Des del ministeri de Salut andorrà tenen sospites que hi pugui haver transmissió comunitària i, per aquest motiu, han acordat augmentar les mesures preventives.

Es recomana que tots els estudiants i escolars del país es quedin a les seves cases en la mesura del possible

D'aquesta manera, el tancament de l'Escola andorrana de batxillerat a partir d'aquest divendres es duu a terme tenint en compte que els infants i joves són un vector de transmissió. A més, es recomana que tots els estudiants i escolars del país es quedin a les seves cases en la mesura del possible. Així, donada la poca anticipació amb què s'ha avisat a les famílies, els centres tindran una permanència aquest divendres.

El ministeri de Salut recomana a la població vulnerable quedar-se a casa

A partir de dilluns, però, l'activitat es paralitzarà en tots ells fins a nova ordre i com a mesura de contenció de la malaltia. La mesura s'aplicarà a les escoles bressol, les de primera i segona ensenyança, els centres de batxillerat, les universitats i el centre de formació professional.

Una dona ingressada a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, segon cas de coronavirus a Andorra
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad