Imprimir

La Generalitat fomenta el cooperativisme i l'economia social a l'Alt Pirineu i Aran

viurealspirineus | 06 de diciembre de 2018

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, explicant els projectes de l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran/CCPJ
El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, explicant els projectes de l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran/CCPJ

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha subvencionat amb 222.000€ el projecte de l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha subvencionat amb 222.000€ el projecte de l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran. Aquest projecte dóna continuïtat a la tasca de foment de l’economia social i del cooperativisme a la zona de l’Alt Pirineu i Aran mitjançant diverses línies d’actuació com la creació de taules territorials per a l’impuls de l’economia social, la formació d’assessories i gestories en aquest model empresarial, recerca de relleu mitjançant el cooperativisme a empreses solvents que no tenen continuïtat, etc.

El projecte, liderat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà i integrat per la resta de consells comarcals  de l’Alt Pirineu i Aran, ha estat un dels 10 més ben puntuats entre els 101 projectes aprovats dins la convocatòria de subvencions per a promoció de l’economia social a Catalunya.

Majoritàriament els projectes subvencionats estan liderats per entitats cooperatives, fundacions, alguns ajuntaments i només dos per Consells Comarcals, entre ells el del Pallars Jussà que ha estat el més ben puntuat entre els projectes promoguts per ens locals .

El President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, destaca que en aquests dos anys de treball de l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran, aquest ha contribuït a la constitució de 9 cooperatives, ha assessorat i format més de 1600 persones i ha ajudat a inserir a 38 persones en diferents entitats d’economia social.

Així mateix, actualment l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran es troba actualment acompanyant a nous projectes perquè es constitueixen en cooperatives.

 

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/societat/generalitat-fomenta-cooperativisme-i-leconomia-social-lalt-pirineu-i-aran/20181206200754012960.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]