CURSES PER MUNTANYA

Val d'Aran by UTMB® presenta el Trail Festival Baqueira Beret

El 10 de Juliol 2021 tindrà lloc el Trail Festival Baqueira Beret, el gran festival Outdoor per a famílies i acompanyants.
unnamed (17)
photo_camera José Miguel Muñoz / Val d’Aran by UTMB®

L'organització de Val d’Aran by UTMB® i l'estació d'esquí Baqueira Beret han decidit celebrar al Pla de Beret el Trail Festival Baquèira Beret 2021, un festival outdoor molt especial, on els corredors també podran gaudir, però que està específicament pensat per a famílies i acompanyants.

El Trail Festival Baqueira Beret tindrà lloc el dissabte 10 de Juliol, quan també arrencarà la PDA 55km des de Beret, i s'aprofitarà el pas de corredors de la VDA 162km durant tot el dia per a gaudir i animar als runners que ja portaran 100km a les cames, ja que serà un punt d'avituallament i base de vida amb assistència tolerada.

A més, el Trail Festival Baqueira Beret és la zona de sortida i arribada de la SKY Baqueira Beret, una carrera oberta a tot el públic a partir dels 16 anys, i pensada perquè tots els amants del trail descobreixin els paisatges de la Val d'Aran i es retrobin amb les sensacions úniques de córrer una carrera. La prova té 15km i 800 metres de desnivell positiu. El recorregut surt del Pla de Beret i puja fins a Cap donis Clòsos, Tuc de Costarjàs i Blanhiblar. Els acompanyants podran pujar amb el telecadira de Blanhiblar per a animar als seus corredors mentre prenen un cafè en el Pàrrec de Blanhiblar. Més informació i inscripcions aquí

unnamed (18)

Les diferents proves de Val d’Aran by UTMB® tindran lloc el 9, 10 i 11 de Juliol 2021: els participants ja poden trobar el programa complet en www.aranbyutmb.com/programa. Per a preparar cadascuna de les carreres, van néixer els Val d’Aran Trail Camps by Mauberme Experiences: Un cap de setmana de quatre dies al costat dels millors professionals: François d’Haene, Jordi Gamito i Anna Comet, que assessoraran i guiaran als participants. Els training camps se celebraran entre el 10 i el 13 de juny 2021 i encara queden unes últimes places disponibles en www.valdarancamps.com.

Treballant en una prova segura

A dia d'avui, l'organització de Val d’Aran by UTMB® està treballant per a oferir un desenvolupament de les proves el més normalitzat possible. S'estan creant i implementant protocols de *Covid per a l'execució de les carreres, també en col·laboració amb les autoritats sanitàries de la Val d'Aran.

“D'acord amb les autoritats sanitàries de la Val d'Aran, i treballant colze a colze amb elles, tenim el convenciment que podrem realitzar les proves amb seguretat per a tots els participants i voluntaris. Comptem amb el compromís total de les autoritats governamentals perquè així sigui”, afirma Xavier Pocino, director de Val d’Aran by UTMB®.

L'organització, que preveu comptar amb corredors de més de 80 nacionalitats diferents (55% de fora d'Espanya), assegura estar estudiant cas per cas de manera individual, sent que cada país té unes regulacions diferents, per a oferir una solució satisfactòria a cada corredor. El protocol en vigor de Val d’Aran by UTMB® ha estat aprovat per part d'Aran *Salut, però l'organització anirà actualitzant les mesures amb base a l'evolució de la situació.

unnamed (19)

(Foto: Carlos Llerandi / Val d’Aran by UTMB®)

“Al juliol, en funció de la incidència del *Covid, aplicarem el protocol que marquin les autoritats competents. A mesura que s'acosti la data de l'esdeveniment informarem sobre els protocols i mesures estudiades, entre l'organització i l'administració local, que millor s'adaptin a les circumstàncies”, comenta Pocino.

I parlant ja de la carrera en si, l'ús de màscara serà obligatori en tots els espais, tant exteriors com interiors. Únicament es permetrà no utilitzar-la als corredors en el recorregut de la carrera quan pugui garantir-se el distanciament social. A més, enguany es posen en marxa un conjunt de mesures per a garantir la seguretat de tots, com la desinfecció de mans en l'entrada dels avituallaments.

Construint una prova sostenible

La sostenibilitat ha pres protagonisme en el món del trail, i Val d’Aran *by *UTMB® no serà una excepció. L'organització ha ideat diverses mesures per a reduir l'impacte de la prova en el seu entorn. Apostant per un model de mobilitat sostenible, un dels objectius és reduir els desplaçaments privats, i per a això l'organització posarà a la disposició dels acompanyants línies de transport públic específiques per a seguir les carreres. Els assistents, tant corredors com acompanyants i públic, poden consultar més informació aquí: https://www.aranbyutmb.com/transportes

Però això no és tot, Val d’Aran by UTMB® reflecteix el valor de la sostenibilitat en les seves accions: s'han eliminat gairebé totes les ampolles d'aigua (passant de 30.000 a 800), i no es distribuirà cap mena de vaixella d'un sol ús en els avituallaments perquè cada corredor haurà de portar els seus utensilis. A més, en la guia del corredor existeix una detallada guia de bones pràctiques sota el nom “Més Muntanya, Més Vida”, ja que l'organització està convençuda que preservar la biodiversitat de les muntanyes de la Val d'Aran és responsabilitat de tots.