Unitat d'Aran denuncia la retallada de professorat a la Val d'Aran

La formació socialista diu que l'escola més afectada és la Garona de Vielha

garona
photo_camera Escola Garona de Vielha

Unitat d'Aran (UA) denuncia que mentre que la resta de Catalunya començarà el curs escolar amb 5.514 professors més, la Generalitat ha retallat més del 20% del professorat a l'Aran des del curs 2011-2012. La formació socialista afirma que l'escola amb més alumnes de tota la Vall d'Aran, l'Escola Garona de Vielha, ha començat aquest curs 2017-2018 amb una "forta retallada" en el professorat, tot i que l'alumnat es manté en les mateixes xifres que anys anteriors. L'Escola Garona és el centre d'educació infantil i primària més gran de la Vall d'Aran i el segon dins els serveis territorials d'Ensenyament a Lleida, acollint 506 alumnes dels cicles d'educació infantil i primària. Segons UA enguany comptarà només amb 38 professors, dos menys que l'any passat.

Unitat d'Aran diu que cal afegir-li que el curs 2011-2012 comptaven amb un total de 49 professors i 520 alumnes, només catorze més que els actuals.

"Si tenim en compte que l'Escola s'ha quedat amb 11 professors menys quan la diferència d'alumnes és només de 14 comprovem que la retallada ha estat intolerable, encara més si considerem que es torna a les mateixes ràtios de professorat que hi havia abans que entrés en funcionament la sisena hora", ha declarat Maria Vergés, Secretària d'Organització d'Unitat d'Aran, i ha afegit que "no es comprèn que, mentre que Catalunya comença el curs amb més professors que l'any anterior, Aran ho faci amb menys, menyspreant així la seva singularitat i especificitat".

Més a Val d'Aran