ELECCIONS CONSELH GENERAU D'ARAN

Un total de 18 candidatures concorreran a les eleccions al Conselh Generau d'Aran

Avui s’ha publicat al DOGC les candidatures proclamades.
Conselh Generau d'Aran edifici Vielha
photo_camera Seu del Conselh Generau d'Aran, a Vielha / Conselh Generau d'Aran

Sumant les sis circumscripcions electorals d’Aran, els terçons, a les properes eleccions del 28 de maig concorreran, en total, 18 candidatures per escollir els 13 consellers que conformen el Conselh Generau d’Aran.

Són 6 candidatures menys que en la convocatòria electoral anterior: al terçó de Castièro s’ha passat de les 5 candidatures de l’any 2019 a 3 candidatures, mentre que als terçons de Pujòlo, Marcatosa i Quate Lòcs s’han presentat 3 candidatures en lloc de les 4 de les darreres eleccions; al terçó de Lairissa concorreran 2 candidatures, una menys que la vegada anterior; mentre que a Arties e Garòs el nombre de candidatures presentades es manté en 4.

Eleccions CGA

Presentació, revisió i proclamació de les candidatures

Les diverses formacions polítiques que concorren a les eleccions van presentar les seves candidatures entre el 19 i el 24 d’abril, davant la Junta Electoral Provincial de Lleida, en el cas de les eleccions al Conselh Generau d’Aran, o davant la junta electoral de zona corresponent, en el cas de les eleccions a la presidència de les EMD.

Un cop presentades i publicades al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), en el cas de les eleccions al Conselh Generau d’Aran, i en els diaris oficials provincials en el cas de les eleccions a les EMD, el 26 d’abril es va obrir el termini per detectar, comunicar i esmenar possibles irregularitats. Les candidatures proclamades s’han publicat avui, 2 de maig, en el DOGC en el cas de les eleccions al Conselh Generau d’Aran, i en els diaris oficials provincials en el cas de les eleccions a la presidència de les EMD.

Més a Val d'Aran