EMERGÈNCIES

La Sala Central d’Emergències d’Aran s'ubicarà a l’edifici del Centre d’Empreses Innovadores de Casau

La Sala Central d’Emergències d’Aran entrarà en funcionament durant el primer trimestre de 2021
Emergències Muntanya Aran 2
photo_camera Grup de Rescats de Muntanya dels Pompièrs d’Aran/CGA

El passat dijous, 13 de febrer, va tenir lloc la reunió tècnica per determinar els passos a seguir tant pel propi Conselh Generau d’Aran com per la Generalitat de Catalunya per començar a posar en funcionament la Sala Central d’Emergències d’Aran. En aquesta reunió van estar presents la prefectura i els tècnics informàtics de Pompièrs-Emergéncies, l’àrea de TIC del Departament d’Interior de la Generalitat, representants de la Xarxa Rescats, el servei tècnic de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments i l’empresa Cellnex.

Manel Bosch: “Aquest canvi suposarà més efectivitat i aproparà la gestió de l’emergència des de l’inici al territori”

En aquesta Sala Central d’Aran es rebran totes les alertes de protecció civil, emergències i serveis sanitaris extrahospitalaris i se situarà a l’edifici del Centre d’Empreses Innovadores (CEI) de Casau, a on s’instal·larà també la prefectura de Pompièrs-Emergéncies.

Segons declarava el Major de Pompièrs-Emergéncies, Manel Bosch: “amb aquest nou servei, les comunicacions al 112 que tinguin a veure amb la Val d’Aran, en comptes de derivar-se primer a la Sala Central de Bellaterra i després a Pompièrs-Emergéncies, en comptar d’aleshores arribaran directament a aquesta central” i afegia que “aquest canvi suposarà més efectivitat i aproparà la gestió de l’emergència des de l’inici al territori”.

Aquestes millores es donen dins del marc de l’acord entre el Conselh Generau d’Aran i la Generalitat de Catalunya amb la Gestió Integral d’Emergències en l’Aran i està previst que aquesta sala entri en funcionament durant el primer trimestre de 2021.