CRISI CORONAVIRUS

La síndica Maria Vergés demana a Salut que s'augmentin les dosis de vacunes per a l'Aran

La síndica vol saber quines "previsions i possibles mesures" té previst aplicar Salut a l'Aran davant l'alta incidència de la covid-19.
Maria Vergés tris
photo_camera La síndica d'Aran, Maria Vergés /CGA

La síndica d'Aran, Maria Vergés, ha demanat a Salut conèixer quines "previsions i possibles mesures" té previst aplicar a l'Aran davant l'alta incidència de la covid-19. Vergés ha comunicat que el Conselh Generau d'Aran "no compta" amb més instruments ni competències per a aplicar més mesures ni accions de les actuals. Vergés ha assegurat que "si aquest augment de la incidència es consolida, la pressió hospitalària i l'aplicació de possibles mesures de relaxació de les restriccions es veuran condicionades a l'Aran". Així mateix, la síndica d'Aran ha sol·licitat a Salut augmentar el nombre de dosis de vacunes contra la covid-19 que arriben a Aran.

La vacuna pot ajudar a millorar la lluita contra el virus, ha dit Vergés i ha recordat les dades, "situen l'Aran com el territori amb el risc de rebrot més alt de tota Catalunya".

Aquesta setmana s'ha iniciat a la Val d'Aran la campanya de vacunació als grans dependents majors de 80 anys i es continua amb la vacunació al professorat.

Amb la confirmació, per part de Salut, de la presència de la variant britànica de la covid-19 a l'Aran, la síndica vol saber si aquesta variant podria explicar, en part, l'augment de casos positius. Actualment hi ha 13 persones ingressades a la planta covid-19 de l'Espitau Val d'Aran.

El Conselh Generau ha informat que Salut ha detectat la presència de la variant britànica de la covid-19 a la Val d'Aran. Segons l'informe epidemiològic emès pel Departament de Salut, basat en vint-i-quatre mostres de pacients positius l'últim mes, vint-i-dues de les seqüenciacions corresponen a la soca britànica de la infecció, el que suposa un 92% del total. La presència d'aquesta variant, molt més contagiosa, explicaria en part, l'augment notable de casos durant les últimes setmanes a l'Aran.

comentaris