RAMADERIA

La síndica d'Aran anuncia una taula de treball formada per sindicats agraris, entitats ramaderes i Conselh

El govern aranès i Unió de Pagesos han acordat treballar conjuntament per a definir les necessitats de la ramaderia
e087c073-1727-4203-a10f-1da8c0f4938d
photo_camera Reunió entre la síndica d'Aran i representants d'Unió de Pagesos al Conselh Generau / CGA

La síndica d'Aran, Maria Vergés, ha plantejat a una representació d'Unió de Pagesos (UP) la voluntat del govern aranès de crear una taula de treball formada pels sindicats agraris, les associacions ramaderes araneses i membres del Conselh Generau d'Aran per a tractar i definir quin ha de ser el model i el futur de la ramaderia a la Val d'Aran. En aquest sentit, el Conselh Generau i Unió de Pagesos han acordat treballar conjuntament per a definir les necessitats de la ramaderia a l'Aran, establir les col·laboracions i obrir vies de diàleg i debat amb el sector.

En aquesta trobada s'han tractat afers d'importància per al sector ramader com aquells que tenen a veure amb les dificultats que provoca l'aplicació de la normativa actual en les zones de muntanya i les accions de suport a la ramaderia aranesa que realitza el Conselh Generau.

e087c073-1727-4203-a10f-1da8c0f4938d
Reunió entre la síndica d'Aran i representants d'Unió de Pagesos al Conselh Generau / CGA

Vergés ha posat d'exemple l'aplicació de projectes innovadors com la xarxa de cobertura LORA amb aplicació al sector, la creació de les ajudes al bestiar no retornat, la posada en funcionament de plans pilot per a millorar la convivència amb la fauna salvatge o la gestió i tramitació de les ajudes PAC i Leader, els convenis amb les associacions d'oví, caprí i equí o els incentius de les fires ramaderes.

El total de les accions suposa un total d'1.146.000 euros d'ajudes destinades a la ramaderia, procedents de fons europeus, dotacions de la Generalitat i fons propis del Conselh Generau d'Aran.

La reunió l'ha mantingut al Conselh Generau la síndica d'Aran, Maria Vergés, acompanyada pel conseller de Territori, Paisatge i Gestió Ambiental, Francés Bruna, amb el director adjunt de Unió de Pagesos (UP) de Catalunya, Jaume Clua, el coordinador nacional de UP, Joan Caball, i la responsable del sector social dones de UP, Raquel Serrat.

comentaris