El síndic d’Aran denuncia la postura enrocada del govern espanyol

Barrera manifesta que el Conselh Generau d’Aran és al costat de les institucions catalanes, donant suport a les persones que van resultar ferides ahir i als seus familiars que estan patint aquesta situació

aran 2
photo_camera El sindic Carlos Barrera

El síndic d’Aran, Carlos Barrera, va agrair en roda de premsa el civisme compartit l'1 d’octubre tant per les persones que van acudir a votar com per l’actuació dels agents del cos de Mossos d’Esquadra. Pel síndic d’Aran la postura del govern espanyol continua enrocada i les justifica només amb dues paraules que són legalitat i Constitució, i que ja ha arribat el moment de substituir-les per la voluntat política de la negociació. Barrera manifesta que el Conselh Generau d’Aran és al costat de les institucions catalanes, donant suport a les persones que van resultar ferides el passat diumenge i als seus familiars que estan patint aquesta situació. Malauradament, les imatges que s’han viscut perduraran a la nostra ment però hem de ser capaços de superar-les amb la convivència i la confiança de què hi ha força ciutadans arreu de l'estat que entenen la reivindicació catalana.

Pel que fa a la participació, Barrera ha explicat que no era fàcil anar a votar amb un clima tan enrarit i repressiu que, de ben segur que si la votació s’hagués desenvolupat en circumstàncies normals la participació hauria estat més elevada. Tot això demostra que hi ha una realitat en la societat aranesa que té ganes d’expressar-se, que està canviant i que cal escoltar. Per Barrera, tant el PP com a UA-PSC i C’s a la Val d’Aran han de prendre nota de la realitat social i pensar en plural, ja que aquesta és la Val d’Aran de present i de futur i benvinguda sigui.

Una altra qüestió a analitzar és la usurpació que alguns partits polítics a la Val d’Aran han fet del pensament polític de molts aranesos. Un alcalde o un càrrec electe militant d’un partit polític no es pot apoderar ni representar el pensament polític dels veïns del poble o dels seus votants. No té res a veure en el cas de la Val d’Aran els resultats de les eleccions locals amb el plantejament de la votació de l'1 d’octubre. Per Carlos Barrera, la Unió Europea no ha de ser únicament un marc econòmic i de polítiques comuns i sobretot d’una economia global, també ha de ser el garant de la democràcia i de la convivència en el si de cada un dels seus estats membres. Les imatges que el món ha vist de la repressió de l’estat espanyol davant la reivindicació del poble català diuen ben poc de la seva qualitat democràtica. Europa haurà de reflexionar sobre aquesta assignatura pendent per no córrer el risc de patir taquicàrdies com les que per sort s’han superat amb els resultats de les darreres eleccions a França i Alemanya.

comentaris