PATRIMONI

S’inauguren les visites guiades a l'església i campanar de Sant Andrèu de Salardú

L’altre campanar que també es pot visitar a Naut Aran és el de Sant Fèlix de Bagergue
Sant Andrèu de Salardú
photo_camera S’inauguren les visites guiades a l'església i campanar de Sant Andrèu de Salardú / CATALUNYA.COM

Aquesta última setmana s’han inaugurat les visites guiades al campanar de l'església Santa Andrèu de Salardú. A darreries de l'any passat es va obrir l'accés al públic gràcies a una acció conjunta de l'Ajuntament de Naut Aran, Conselh Generau d’Aran, Diputació de Lleida, Generalitat de Catalunya i la Parròquia de Naut Aran i set mesos més tard s’ha ampliat l'oferta incloent visites guiades a aquest espai.

Els horaris per poder gaudir d’aquest temple religiós serà de dilluns a dissabte a les 11:00 i a les 12:30 del migdia i les visites es duran a terme per part de l'equip que conforma la Xarxa Museus de la Vall d’Aran. L’altre campanar que també es pot visitar a Naut Aran és el de Sant Fèlix de Bagergue, on els horaris de visita són més redusits perquè serà només els divendres a les 11:00, 12:00 o 13:00 hores.

5 (1)

Sobre la inauguració del campanari visitable de Sant Andrèu de Salardú de forma guiada, la regidora de cultura i primera tinent d’alcalde de l'Ajuntament de Naut Aran, Anna Geli, afirma que “des del consistori estem contents que el nostre patrimoni pugui esdevindre un atractiu no sol pels veïns del nostre municipi sinó també per la resta de persones que ens visiten”. A més, concreta que “aquesta joia arquitectònica ens permet gaudir d’una de les torres més elegants del romànic i d’unes vistes privilegiades de Salardú i els seus entorns des d’una alçada al voltant dels 23 metres. Des de l'ajuntament seguim promovent el turisme cultural en tots els seus àmbits, com també per exemple, l'impuls de la primera festa cultural ‘Aqueres Montanhes’ ramificat entre Salardú i Montgarri”.

5 (6)

El campanar de l'església Santa Andrèu serà visitable pel públic general, en grups reduïts i guiats en una activitat oferida per Museus de la Vall d’Aran. Aquesta infraestructura té un gran interès arquitectònic i històric, no només per l'obra de fàbrica, sinó també, per les estructures interiors de fusta, així com d’altres elements de gran interès com el mecanisme del rellotge del segle XVIII o les mateixes campanes.

D’altres esglésies que també ofereixen visites guiades però sense el seu campanar són Santa Maria de Cap d’Aran, a Tredòs, de dilluns a dissabte a les 11:00 i les 12:30, i les esglésies Santa Maria d’Arties i Santa Eulària d'Unha a les 17:00, 18:00 i 19:00. Aquest servei és habilitat fins al proper 3 de setembre.