04.12.2022 |
Viure als Pirineus

Rialp estrena l'equipament cultural Molí de Bellera

L’equipament el va inaugurar aquest divendres el president de la Generalitat, Artur Mas, que va fer un periple pel Pallars Sobirà, i també hi va assistir el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.

FOTO 3_Reñé a Sort (4) (1)
El president Mas va visitar, divendres, el Pallasr Sobirà i l'Aran.
Rialp estrena l'equipament cultural Molí de Bellera

La Diputació de Lleida ha aportat prop de 100.000 € dels 181.273 € que ha costat la recuperació d’aquest equipament, convertit ara en el primer centre cultural de què disposa el municipi. Juntament amb l’alcalde del municipi, Gerard Sabarich, i del delegat de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, les autoritats van visitar les sales polivalents d’aquest nou equipament i les antigues instal·lacions del molí. 


En la seva intervenció, Joan Reñé va destacar la importància d’aquest espai “com un element simbòlic del patrimoni cultural del poble i del sentiment de moltes generacions de veïns de Rialp”. El molí, ubicat a la zona de la muralla de la població, encara conserva tota la maquinària en bon estat de conservació i a l’exterior de l’edifici hi ha el canal, actualment en funcionament per reg.


Prèviament a l’acte celebrat a Rialp, va tenir lloc la inauguració de les obres de remodelació de l'Escola Àngel Serafí Casanovas de Sort, i posteriorment l’acte de confirmació solemne de la Llei de Règim Especial d’Aran, a càrrec del president de la Generalitat que es va fer al Santuari de Mijaran.

Rialp estrena l'equipament cultural Molí de Bellera
Comentarios