LLIBRES

Presenten el novè volum del Viatge Universal pel Pirineu, de Joan Obiols, a la Bibliotèca Generau de Vielha

Aquest divendres Joan Obiols presentarà el llibre a Bossòst amb la participació de l'alcalde Amador Marqués.
Joan Obiols presentació Vielha
photo_camera Joan Obiols i Maria Vergés a la Bibliotèca Generau de Vielha

L'escriptor pirinenc Joan Obiols ha presentat aquest dijous a la Bibliotèca Generau de Vielha el seu últim llibre "Per terres... Era Val d'Aran", novè volum de la col·lecció "Viatge Universal pel Pirineu. Si la muntanya fos el món". A la portada del llibre, editat per Editorial Andorra i Edicions Salòria, incorpora el subtítol "una petita república als mapes de la UNESCO i de la National Geographic Society".

L'acte liteari, que ha estat introduït per la Vicesindica 1a deth Conselh Generau d'Aran Maria Vergés, ha comptat amb l'assistència d'un nombrós públic. Demà divendres, a les set de la tarda, Joan Obiols presentarà el llibre a l'Ajuntament de Bossòst i comptarà amb la presència de l'alcalde Amador Marqués.

Joan Obiols presentació Vielha invitació

L'autor parla la identitat pròpia de l'Aran, del Conselh Generau d'Aran i de la seva estructura institucional i organització territorial i també dels vincles dels aranesos amb les valls occitanes, però també de la poca relació amb la resta de l'Alt Pirineu.

El VIATGE UNIVERSAL PEL PIRINEU, de Joan Obiols, consta de deu volums, trenca les fronteres oficials i ens ofereix una visió personal i contemporània de la muntanya, a través de personatges únics i irrepetibles, espais de pel·lícula i vivències inesborables. 'Viatge universal pel Pirineu' és editat conjuntament per Edicions Salòria i Editorial Andorra. 

Joan Obiols presentació Vielha bis

Ja han passat 35 anys des que Joan Obiols va iniciar el seu primer viatge pel Pirineu i en fa 33 que va presentar Esvorancs, el primer llibre de la col·lecció “El Pirineu i la poesia de la història”. Des d’aleshores, la seva feina ha estat impressionant: tots els pobles del Pirineu recorreguts, més de dues mil entrevistes i, de moment, disset llibres publicats.

El perfil

Joan Obiols i Puigpinós (Peramola. Alt Urgell 1952) viu a la Seu d'Urgell. És llicenciat en història i mestre de català , professor i tècnic de turisme rural, humanista i escriptor. Membre de diverses entitats i col·lectius pirinencs, creador de programes radiofònics de t’estimo molt!àtica pirinenca i alturgellenca, és un pirinenc en actiu.

Més a Val d'Aran