Polítics aranesos defensaran un manifest de suport a l'1-0

L'acte, que tindrà lloc a Vielha el dia 30 d'agost, comptarà amb representats polítics de diferents formacions

conselh generau
photo_camera Una imatge del Conselh Generau a Vielha. Foto: Viquipèdia

Representats polítics de diferents formacions, entre les quals destaquen l'alcalde de Les (UA), Emili Medan, de la diputada de la CUP Mireia Boya o l'exalcalde de Vielha (CDA), Àlex Moga així com representants d'ERC o Podem, defensaran el pròxim dia 30 d'agost, a Vielha, el 'Manifest de Les' en suport a l'1-0. Es farà en un acte obert a la ciutadania on els signants del manifest el defensaran públicament. Àlex Moga, ha explicat que volen que sigui un acte molt participatiu on els aranesos s'expressin amb llibertat. Amb la voluntat de sumar el màxim de suports, aviat, s'estrenarà un web on institucions i ciutadans es podran adherir al manifest. Aquest manifest dona suport a l'1-0 però també demana al Govern que escolti amb ''valentia'' el que surti de les urnes el dia del referèndum.

El document conté 10 punts, tots ells de suport al procés d'autodeterminació de Catalunya. En total són 10 els signants del manifest: 3 de UA, 2 de CDA, 2 de Podem, 2 de la CUP i 1 de l'ANC.

Aquest document ha nascut com a reacció a la resposta del Partit Popular i el Partit Socialista pel que fa al referèndum. Unitat d'Aran, soci del Partit Socialista, ha ordenat a tots els seus dirigents que no obrin els col·legis electorals el dia del referèndum.

Moga, regidor de l'Ajuntament de Vielha, ha dit que ''obligaran'' a l'alcalde de Vielha (UA) a pronunciar-se i dir si obrirà els col·legis electorals o no. Moga, ha afegit que ho faran a través de la institució mitjançant una moció o a través de la ciutadania. El militant convergent ha volgut tranquil·litzar als veïns de Vielha i ha dit que '' si l'alcalde dona l'esquena a la democràcia s'obriran seus perquè la gent hi pugui anar a votar''.

Cal recordar que un dels impulsors del manifest, Emili Medán, d'UA, ja es va posicionar a favor del referèndum presentant al ple de Les una proposta de suport que es va aprovar amb els vots dels regidors de seu partit, CDA i Corròp per Aran. Curiosament, un dels regidors que formen part de l'equip de govern és el membre de l'executiva del PSOE i exsíndic d'Aran, Paco Boya, que aquell dia no va poder assistir al Ple i posteriorment va declarar que si hagués pogut hauria votat en contra. 

comentaris