El parlament aprova la Proposta per finalitzar les obres pendents a l’Institut d’Aran

La Comissió d’Ensenyament del Parlament de Catalunya ha aprovat la Proposta de Resolució per tal que el Govern finalitzi les obres pendents a l’Institut d’Aran.

institutaran
photo_camera Institut Aran.

La Comissió d’Ensenyament del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimarts la Proposta de Resolució del PSC per tal que el Govern finalitzi les obres pendents a l’Institut d’Aran. Així, el diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha afirmat que “si no es dóna més incompliments, per fi acabarem amb un greuge que porta perjudicant els i les alumnes de l’Institut d’Aran des de fa set anys”.

Tal i com recull la Proposta Socialista, “va ser al 2009 quan el Govern, llavors presidit per José Montilla, va impulsar les dues primeres fases de reforma i rehabilitació de l’edifici, molt deteriorat pel pas dels anys, i es va dur a terme la construcció i millora de l’interior que va finalitzar al 2010”. Ordeig ha recordat que “després, el Govern actual ha deixat en l’oblit la tercera fase de millora que passava per eliminar els antics barracons instal·lats al pati de l’Institut i s’hi disposés un espai cobert per a activitats esportives i d’altres tipus”. Per això, ha dit, “ara demanem que es replantegi aquesta tercera fase de l'Institut de Vielha complint amb els requisits urbanístics, d'acord amb les administracions competents, el centre educatiu i el mateix departament”.

En aquesta línia, el diputat socialista ha afirmat que “no ens podem permetre seguir sumant deutes amb els centres educatius de Lleida, Pirineu i Aran, on lamentablement patim els rècords en negatiu: el territori amb més retallades, menys inversió, més escoles i instituts amb barracons i més centres amb fibrociment”. Per la seva banda, la Secretària d’Organització d’Unitat d’Aran, Maria Vergés, ha apuntat que “valorem positivament, però amb cautela, l’aprovació d’aquesta Proposta per a l’Institut d’Aran; estarem molt pendents del seu compliment i que no es quedi només en una promesa més al servei d’un Govern que incompleix sistemàticament amb el territori”. Vergés ha recordat que “el centre del que és objecte la proposta acull el total de joves que cursen estudis de secundària de tota la Vall, per tant no és de rebut que portem ja set anys sense uns equipaments dignes per poder-hi fer activitats necessàries per al seu correcte desenvolupament, com és el cobriment d’aquest espai exterior”.

Finalment, Maria Vergés ha recordat que “des d’Unitat d’Aran ja vam instar el Govern des del Conselh Generau i des de l’Ajuntament, ara la necessitat de millora de l’Institut d’Aran ha estat aprovada a la màxima institució amb la que comptem, al Parlament, per tant, esperem que les obres s’executin immediatament”.

Més a Val d'Aran