Naut Aran construirà habitatges de lloguer social per a joves del municipi

L'equip de govern de l'Ajuntament de Naut Aran impulsa un projecte per a la creació de 6 habitatges plurifamiliars de lloguer social dirigides a joves del municipi amb l'objectiu de combatre el gran problema d'habitatge que té, no sols aquesta zona del territori, sinó la resta del Vall d'Aran.
Imatge zona edifici--
photo_camera Naut Aran construirà habitatges de lloguer social per a joves del municipi

En aquest sentit, aquest bloc se situaria a la plaça de la Pica de Salardú, prop de l'església Sant Andreu de Salardú i amb vista cap a la població d'Unha i la muntanya del Pui d’Unha. Estaria estructurat per habitatges de 2 a 3 dormitoris en què cada pis tindria entre 70 i 110 metres quadrats habitables. S'ha aprovat inicialment el projecte bàsic i ja es té l'informe favorable de la comissió de patrimoni per a la construcció d'aquests habitatges gràcies a que aquests terrenys són del propi consistori i tenen la catalogació com a terreny urbà.

Pròximament es farà el projecte executiu i es pretén treure la licitació de cara a la fi d'aquest mateix any. Les obres començarien durant la primavera de l'any que ve.

L'alcalde de Naut Aran, César Ruiz-Canela, destaca que “aquesta és la primera pedra amb la que intentem solucionar els problemes dels joves a l'hora de trobar un habitatge amb un preu social dins del nostre propi municipi. Són molts els casos que ens han anat explicant durant tots aquests anys les dificultats que han tingut i tenen de trobar un habitatge a un preu mitjà. És per això que, ens veiem en la necessitat d'aportar el nostre gra de sorra com a ajuntament i establir la que creiem que pot ser la millor aportació per a ells”.

Així mateix, també concreta que “hem volgut centrar aquesta actuació en el col·lectiu juvenil, però tenim al cap futures accions per a altres col·lectius com el dels treballadors i altres residents de Naut Aran perquè puguin disposar d'un habitatge a un preu digne”.

L'Ajuntament de Naut Aran ja va aprovar de manera definitiva la creació de més habitatge social anteriorment en el macro complex que se situarà a la part central de la població de Salardú i en què anirien més de 30 habitatges d'aquest tipus per a la gent gran de la zona.