ELECCIONS MUNICIPALS 28M - ALCALDIES ABANS D'ANAR A VOTAR

Juan Carlos Lastera : “El principal problema és la despoblació, hi ha poca joventut i falta canalla al poble”

Juan Carlos Lastera fa 28 anys que és alcalde de Canejan. El 28 de maig es torna a presentar per Unitat d'Aran.
Juan Carlos Lastera Canejan
photo_camera L'alcalde Juan Carlos Lastera davant l'ajuntament de Canejan / Feliu Sirvent

La llista que encapçales és l'única que es presenta a les pròximes eleccions. A què es deu? 

Crec que es deu en bona part a què fins ara s’han fet les coses bé, però també es deu a l’existència d’una mica de desmotivació per part de la joventut. Som pobles petits i cada vegada es té menys ganes de la política. Penso que també hi deu tenir a veure que la nostra llista té en compte a tothom. Soc una persona que no faig mai diferències amb ningú, tothom té el meu bon dia i quan cal fer un favor no m’ho penso dos vegades. Aquí es voten les persones.

M’acabo de jubilar de la meva feina i ara disposo de més temps lliure per dedicar-lo al poble

Creus que no tenir competència pot desmotivar als veïns a l'hora d'anar a votar el 28 de maig?

Sí, crec que això pot desmotivar força. Quan hi ha hagut competència hem batut el rècord de Catalunya en participació, però aquesta vegada sembla que hi haurà molta abstenció. De tota manera, informarem els veïns i enviarem uns fulletons a cada casa on explicarem el que hem fet i el que volem fer aquests quatre anys.

Què t'ha portat a tornar-te a presentar?

M’acabo de jubilar de la meva feina i ara disposo de més temps lliure per dedicar-lo al poble. Això m’ha animat a tronar-me a presentar. Tenia una feina que m’ocupava tots els dies, caps de setmana i festius inclosos. He treballat durant 42 anys al Supermercat Boya de Les.

Quina és la principal problemàtica que té Canejan?

La principal problemàtica és la despoblació. Hi ha poca joventut i falta canalla al poble. Som uns quaranta veïns que vivim tot l’any a Canejan, empadronats uns noranta. La gent jove se’n va i ja no torna. Totes les cases estan arreglades, però hi ha molta residència secundària. Tenim un problema d’habitatge permanent, és a dir, per viure-hi cada dia de l’any.

Totes les cases estan arreglades, però hi ha molta residència secundària. Tenim un problema d’habitatge per a residència permanent

Digue'm tres actuacions concretes que tens previst realitzar durant el pròxim mandat?

Continuarem mantenint els accessos al poble, perquè la carretera és nostra, és de titularitat municipal. Cada any arreglem algun tram. També volem habilitar uns apartaments en un edifici que és de l’ajuntament. Anirem mantenint els serveis d’aigua i de llum, els tenim bé, però sempre s’han de fer millores. A Canejan hi ha la Vall del Toran i els poblets de Bordius, Cassenhau, Moron e era Mola, eth Pradet i Sant Joan de Toran, i hem de garantir-ne els serveis bàsics i els camins. La feina no ens l’acabem.