ELECCIONS MUNICIPALS

Juan Antonio Serrano, d'UA, incrementa la seva majoria absoluta a Vielha e Mijaran

CDA-PNA obté 3 representants i Aran Amassa, 1

Paco Boya (UA) molt content abra.....at a Juan Antonio Serrano qui ha aconseguit la majoria absoluta a l'Ajuntament de Vielha. Imatge del 26 de maig del 2019. (horitzontal)
photo_camera Juan Antonio Serrano, abraçat amb Paco Boya,després d'aconseguir la majoria absoluta a l'Ajuntament de Vielha/Marta Lluvich

Juan Antonio Serrano, de UA-PSC-CP, ha incrementat aquest diumenge la majoria absoluta que va obtenir el 2015 a Vielha e Mijaran i ha guanyat les eleccions al municipi passant de 7 a 9 regidors al rebre 1.544 vots (59,45%). Amb el 100% escrutat, Convergència Democràtica Aranesa (CDA)- PNA amb una candidatura encapçalada per Pau Perdices ha rebut 3 representants (519 vots i el 19,98%) i Aran Amassa, amb Julián Fernández, 1 (204 vots i 7,86%). Els veïns de Vielha aquestes eleccions han tingut que escollir entre set candidatures, un fet gens habitual a la capital aranesa.

Fa quatre anys, Juan Antonio Serrano (UA) va desbancar CDA de l'equip de govern, llavors liderat per Àlex Moga, i ho va fer amb majoria absoluta. Amb el 46,67% dels vots Serrano va aconseguir 7 regidors i Moga (CDA) un total de 5 (38,68%). Ciutadans va aconseguir 1 regidor amb el 7,24% dels vots. El PP amb 120 vots (5%) no va aconseguir representació i va perdre el regidor que havia tingut el 2011. Aquest 2019 a les formacions tradicionals de Convergència Democràtica Aranesa (CDA) i Unitat d'Aran (UA), en aquestes eleccions si han unit Amassa, Ciutadans, el Partit Popular, Podem i Vox.

Serrano ha repetit com a candidat d'UA i Pau Perdices, qui ja va estar al capdavant de l'alcaldia en els mandats iniciats el 1999 i el 2007, s'ha tornat a presentar com a candidat de CDA. Antonio Escuin es presenta per Ciutadans, Julián Fernández per Amassa, Santiago Gimeno és el candidat del Partit Popular i Ricardo Pena de Podem. Alejandra Roig, qui va ser candidata del Partit Popular al Conselh Generau el 2015, ara s'ha presentat a l'ajuntament de Vielha. 

Més a Val d'Aran