28.01.2022 |
Viure als Pirineus

INSTITUCIONS

El govern espanyol nomena Francés Boya secretari general per al Repte Demogràfic

Les prioritats de Boya seran el desenvolupament rural, la innovació als territoris de muntanya i frenar el despoblament
foto_3494742 (1)
Francés Boya, síndic d'Aran/ Marta Lluvich
El govern espanyol nomena Francés Boya secretari general per al Repte Demogràfic

El Consell de Ministres ha nomenat al síndic d'Aran, Francés Boya, secretari general per al Repte Demogràfic. Boya ha dit que és càrrec que "l'honora" i que respon "al treball per al desenvolupament dels territoris de muntanya i el món rural" que ha fet durant el transcurs de la seva activitat política. Boya ha exposat que se centrarà a treballar per al desenvolupament rural, la innovació als territoris de muntanya i revertir el despoblament. El nomenament és incompatible amb les funcions de síndic d'Aran, tal com estableix la Llei d'Aran, per la qual cosa està previst que aquest dijous presenti la seva renúncia com a síndic, en un ple extraordinari en el qual la vicesíndica primera d'Aran, Maria Vergés, assumirà la sindicatura.

El síndic ha destacat que aquest càrrec es tracta també d'un "reconeixement per a l'Aran i les oportunitats de futur que s'obren per al territori".

Boya ha manifestat que "és un honor i un orgull haver ostentat el càrrec de síndic, representant a Aran i els seus interessos" i ha afegit que el seu compromís amb Aran no canvia gens i seguirà "totalment compromès amb la Val i la seva gent".

Maria Vergés, vicesíndica primera d'Aran, és actualment consellera de les àrees de Cultura i Llengua, i d'Igualtat, Benestar i Salut del Conselh Generau d'Aran. Boya ha manifestat que representarà un canvi generacional a la política aranesa.

El govern espanyol nomena Francés Boya secretari general per al Repte Demogràfic
Comentarios