TURISME

El govern espanyol destina 520.600 euros a les obres de millora del Parador de Turisme d'Arties

Les obres consistiran en la rehabilitació de la torre i la restauració de la capella del Parador i es finançaran amb fons europeus Next Generation. 
Parador d'Arties
photo_camera Parador de Turisme d'Arties / visitvaldaran.com

El govern espanyol destinarà 520.600 euros per a la rehabilitació de la torre i la restauració de la capella del Parador de Turisme d'Arties, a la Vall d'Aran. Els treballs es finançaran amb fons europeus Next Generation. 

El secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, ha anunciat el programa d'aquestes inversions durant un acte al Parador de La Granja de Sant Ildefons (Segòvia), on ha posat en valor l'"immens patrimoni històric" que hi ha dins de la xarxa de Paradors de Turisme. Uns monuments que estan oberts al públic i per als quals el govern espanyol ha decidit destinar una "inversió històrica" per a la seva millora i manteniment que podran gaudir residents i turistes.

Els viatgers que escullen Espanya com a destí de turisme cultural ha experimentat un augment d'un 16% entre el 2016 i 2019. També han crescut un 3,5% els turistes que aposten per visitar museus, monuments, esglésies i pobles. "Sabem que el patrimoni històric i artístic és un imant d'atracció de turistes", ha dit Valdés, tot afegint que si s'inverteix en patrimoni el que es fa és "reforçar l'atractiu turístic" del país i de la "riquesa de les destinacions".

Aquest nou programa d'inversions en el patrimoni històric de la xarxa de Paradors forma part del Pla de Modernització i Competitivitat del sector turístic o component 14 del pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del govern espanyol. En tot l'Estat, Turespaña, propietari dels immobles, invertirà 81,4 MEUR en 39 BIC de la xarxa de Paradors i el conjunt monumental anomenat 'arrabal viejo' d'Alcalà la Real (Jaén). El seu president, Miquel Sanz, ha valorat els fons europeus com a una "oportunitat única" per fer les millores als paradors i enriquir l'experiència "singular i genuïna" als visitants.

Per la seva banda, el president dels Paradors, Pedro Saura, ha subratllat la necessitat de preservar aquest patrimoni i ha afirmat que cal seguir potenciant-lo i conservant-lo per tal de continuar essent aquest imant d'atracció de turisme i generació del desenvolupament local.