FRONTERES

França obre el pas d’Eth Portilhon, tancat per amenaça terrorista des de fa més d'un any

Eth Portillon 3
photo_camera França ha obert aquest dilluns el pas del Portilhon

França ha obert aquest dilluns el pas del Portilhon, a 100 metres de la frontera amb la Val d'Aran, que comunica amb la carretera N-141, en el terme municipal de Bossòst, que va tancar per amenaça terrorista el 6 de gener de 2021.

"El Portilhon ja està obert, ho he pogut comprovar avui, baixant fins Saint-Mamet i Bagnères de Luchon", ha afirmat aquest dilluns en el seu compte de Facebook l’alcalde de Bossòst, Amador Marquès.

Amador Marquès ha explicat a Europa Press que ha rebut una carta del secretari d’Estat francès de la Ruralitat, Joël Giraud, comunicant-li la nova situació.

Comunicat overtura pas Eth Porthillon

L’alcalde ha agraït l’esforç i la complicitat de la síndica d’Aran, Maria Vergés; del secretari general per al Repte Demogràfic, Francès Boya; del secretari d’Estat francès de la Ruralitat i dels comerciants i empresaris de Bossòst amb qui ha afirmat que l’Ajuntament "ha compartit un any de desassossec i persistència".

5eb28c58-7027-4556-bf1e-ce58f68ad7c8(Foto: El port d'Eth Portilhon reobert al trànsit / Marta Lluvich)

Marqués va assegurar rere el tancament, que la mesura afectava el seu municipi perquè el poble tenia relació fluida amb la part francesa i que perjudicava especialment els treballadors d’empreses d’Aran que viuen a França.