Endesa amplia les mesures de protecció de l'avifauna a la Vall d'Aran

ocell
photo_camera Endesa vol millorar la protecció dels ocells que accedeixen a les instal·lacions hidroelèctriques

Endesa, seguint la política mediambiental de la Companyia, ha instal·lat recentment a dues subestacions de la Vall d’Aran uns sistemes d’aïllament per protegir l’avifauna que pugui accedir a les instal·lacions. Aquesta actuació, amb benefici tant mediambiental com dels clients, representa una millora de la fiabilitat, qualitat i continuïtat del servei a la comarca.

Les millores s’han realitzat per tal d’ampliar les mesures de protecció per l’avifauna i per reforçar el servei a la instal·lació. Concretament, s’han col·locat diversos dispositius d’aïllament a les barres i les bornes dels transformadors de les subestacions elèctriques d’Arties i Pont de Rei, ubicades als termes municipals de Naut Aran i Canejan, respectivament. D’aquesta manera s’evita que els ocells rebin una descàrrega, sigui al posar-se o a l’entrar en contacte amb algun element en tensió de les subestacions. Això permetrà, d’una banda, garantir el correcte funcionament de la xarxa elèctrica i, per l’altra, reduir el risc d’electrocució d’aus que tota infraestructura elèctrica té intrínsecament associada.

A més de la repercussió mediambiental, aquesta actuació també millora la qualitat del subministrament elèctric a 3.028 clients que depenen d’aquestes línies, ja que els contactes d’aus amb infraestructures elèctriques poden suposar la interrupció del servei. En concret se’n beneficien clients dels municipis de Naut Aran, Vielha i Canejan.

Aquests treballs responen a la política mediambiental de protecció de la biodiversitat de la Companyia al territori. Així, s’uneix la voluntat sostenible i de suport i protecció a l’avifauna, amb el compromís de servei als seus més de 4 milions de clients a Catalunya.

comentaris