28.01.2022 |
Viure als Pirineus

Demanen a la Generalitat que finalitzi les obres de l'institut d'Aran que acumulen 6 anys de retard

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, ha afirmat avui que “la qualitat de l’ensenyament al que han de poder tenir accés els i les joves que viuen al Pirineu i l’Aran és tant just i necessari com els de qualsevol altre territori de Catalunya”. Per això, Ordeig ha explicat que “tal i com ha fet Unitat d’Aran al Conselh Generau i a l’Ajuntament, el Grup Parlamentari Socialista reclamem a la Generalitat que finalitzi les obres pendents de l’Institut d’Aran”. 

Foto Institut Aran 2
Ordeig demana celeritat en les obres del centre educatiu de la imatge.
Demanen a la Generalitat que finalitzi les obres de l'institut d'Aran que acumulen 6 anys de retard

El diputat socialista recorda que “aquesta obra acumula ja sis anys de retard i, pel que veiem, el departament d’Ensenyament no ha mostrat cap interès en enllestir les obres que permetin que els seus alumnes disposin d’un espai cobert per a activitats esportives i d’altres tipus”. Ordeig ha recordat que “va ser al 2009 quan el Govern, llavors presidit per José Montilla, va impulsar les dues primeres fases de reforma i rehabilitació de l’edifici, molt deteriorat pel pas dels anys, i es va dur a terme la construcció i millora de l’interior”. “Després, el Govern actual ha deixat en l’oblit les necessitats de millora d’un Institut que acull alumnes de tota la Vall d’Aran”, ha explicat Ordeig, i ha recordat que “el nostre territori ja porta acumulada una retallada de fins un 87% en inversions en els darrers sis anys”. 

En la mateixa línia, el portaveu d’Unitat d’Aran al Conselh Generau d’Aran, Paco Boya, ha posat de relleu que “a les zones rurals i de muntanya seguim sumant incompliments i desídia per part del Govern català, que sota l’eterna excusa del maltractament estatal, ens aboca a la desigualtat territorial i social”. Boya ha destacat que “aquest Institut és l’única infraestructura d’educació secundària a l’Aran; els seus alumnes no es mereixen no poder desenvolupar-hi activitats necessàries per al seu correcte desenvolupament, com és el cobriment d’aquest espai exterior per als dies de mal temps”. 

Així mateix, i tal com recull la Proposta de Resolució socialista al Parlament, Boya ha reiterat que “exigim també la retirada dels antics barracons, que són també un risc per a la seguretat dels alumnes i el professorat”. 

Demanen a la Generalitat que finalitzi les obres de l'institut d'Aran que acumulen 6 anys de retard
Comentarios