05.07.2022 |
Viure als Pirineus

RECONEIXEMENTS

El Conselh Generau d'Aran atorgarà el reconeixement d'Aranès Il·lustre a l'exsíndic Carlos Barrera

La síndica d'Aran convocarà en els pròxims dies un Ple extraordinari per a presentar la proposta
Carlos Barrera Aranès il·lustre
Primer pla de Carlos Barrera, quan era síndic d'Aran / ACN
El Conselh Generau d'Aran atorgarà el reconeixement d'Aranès Il·lustre a l'exsíndic Carlos Barrera

El Conselh Generau d'Aran concedirà a l'exsíndic d'Aran Carlos Barrera la distinció d'Aranès Il·lustre a títol pòstum. La síndica d'Aran, Maria Vergés, convocarà en els pròxims dies un Ple extraordinari per a presentar i debatre la proposta. Vergés ha dit que es vol atorgar aquesta distinció a Barrera "com a mostra de reconeixement a tots els anys al capdavant de la màxima institució aranesa, treballant per Aran, el seu autogovern i la seva ciutadania amb compromís i lleialtat al territori". El títol d'Aranès Il·lustre és la màxima distinció que atorga el Conselh Generau, tal com marca el Reglament d'Honors i Distincions de la màxima institució aranesa. Barrera va morir el passat 7 d'abril.

El reglament d'Honors i Distincions estableix que: "la concessió del títol d'Aranès/a Il·lustre només podrà recaure en aquelles persones que, havent nascut a la Val d'Aran, hagin destacat de manera extraordinària per qualitats i mèrits personals o per serveis prestats en benefici o honor de la Val d'Aran que hagin contribuït de manera indiscutible al bé públic".

Carlos Barrera nascut el 3 de desembre del 1950, va ser membre de Convergència Democràtica Aranesa, i síndic en dues etapes, del 7 de juny del 1995 al 18 de juny del 2007 i del 18 de juny del 2011 al 18 de juny del 2019, any en què es va retirar de la primera línia política. Cap als anys seixanta va marxar amb la seva família a Barcelona, on va estudiar mestria industrial. El 1972 va tornar a la Vall d'Aran. Durant la transició formà part de l'associació veïnal Es Tersús i d'Unitat d'Aran, amb la qual es presentà a les eleccions municipals de 1979, primer contacte amb l'Ajuntament de Vielha, del qual va ocupar una regidoria.

El Conselh Generau d'Aran atorgarà el reconeixement d'Aranès Il·lustre a l'exsíndic Carlos Barrera
Comentarios