28.05.2022 |
Viure als Pirineus

El Conselh Generau d'Aran adquireix dues finques per ampliar Aran Park

El Conselh Generau d'Aran ha acordat l'adquisició de dues finques que permetran l'ampliació del Parc Visualització de Fauna de la Val d'Aran- Aran Park ubicat a Bossòst.

Tres exemplars d'ossos a Aran Park, a Bossòst, aquest mes de juny. (horitzontal)
Tres exemplars d'ossos a Aran Park, a Bossòst.
El Conselh Generau d'Aran adquireix dues finques per ampliar Aran Park

El Conselh adquirirà les finques de 26.981 m², que inclouen una edificació de 230 m² construïts. Amb la compra d'aquestes finques, valorades en 252.000 euros, el Conselh Generau d'Aran ampliarà considerablement el Parc i d'aquesta manera es permetrà la introducció de noves espècies i nous llocs d'observació dels animals. Per aquest motiu el Conselh Generau ha instat l'ampliació del Pla General Urbanístic de la Val d'Aran que ha de permetre l'ampliació del parc.

D'altra banda, el Conselh Generau d'Aran invertirà 74.831 euros per a la construcció d'un tancament especial per a ossos al costat d'Aran Park, que es farà amb una subvenció de 45.000 euros del projecte PirosLife.

Aran Park ofereix la possibilitat de descobrir la fauna salvatge de les muntanyes del Pirineu, en un recorregut d'unes 2 hores aproximadament de durada, que permet observar animals en semillibertat com ossos, linxs, llúdrigues, llops, marmotes, voltors, grans cérvols, cabres salvatges, isards i cabirols, daines, galls fers i altres ungulats de muntanya en el seu entorn natural.

El Parc de Visualització de Fauna Aran Park, ocupa actualment una superfície de vint hectàrees a Bossòst, en un dels vessants del Port del Portilhon entre la Val d'Aran i Bagnères de Luchon, on es poden observar les diferents espècies d'animals amb més d'un centenar d'exemplars. Aquesta instal·lació l'any passat va rebre 42.000 visitants.

El Conselh Generau d'Aran adquireix dues finques per ampliar Aran Park
Comentarios