Bossòst posa en marxa un pla local de reactivació econòmica i social

L'ajuntament de Bossòst ha impulsat un pla de reactivació de l'economia i el comerç local. D'altra banda, l'alcalde, Amador Marqués, ha insistit avui en la reobertura controlada de la duana. “Pensem que és possible reobrir la frontera de forma controlada en l'espai quotidià que compartim amb els nostres veïns francesos en l'àmbit sanitari, educatiu i comercial”, ha declarat.
bossost
photo_camera Bossòst demana la reobertura de la frontera.

L'ajuntament de Bossòst ha impulsat un pla de reactivació de l'economia i el comerç local amb 10 mesures al voltant del turisme de natura i cultura. “La crisi generada per la COVID-19 suposa un repte que hem de convertir en una oportunitat per a desenvolupar el nostre potencial al voltant dels patrimoni natural i cultural i la nostra oferta comercial i hotelera”, ha explicat l'alcalde Amador Marqués.

En aquest sentit, el consistori es proposa crear una ruta patrimonial, a través dels seus béns d'interès cultural (església, ermites, castell, passeig i nucli antic); condicionar i senyalitzar un circuit comercial i de passeig urbà; establir circuits de turisme actiu i de natura, en paratges com Portilhon, Aubàs-Còth de Barètja, Margalida y ruta Bossòst-Arres; potenciar Aran Park com a element clau del turisme familiar; instal·lar un punt permanent d'informació turística; reactivar els treballs per a la implantació d'un camp de golf; incentivar i acompanyar a la indústria artesanal al municipi; i dignificar i embellir l'espai públic.

En l'àmbit fiscal, anul·larà aquest any la taxa d'ocupació de la via pública mitjançant terrasses i altres elements com a mesura per a ajudar als establiments existents, i també suprimirà la tasa de 2021 de la llicència d'apertura d'activitats econòmiques per a estimular la implantació de nous negocis al municipi.

A més, l'alcalde insisteix en la reobertura controlada de la duana. “Pensem que és possible reobrir la frontera de forma controlada en l'espai quotidià que compartim amb els nostres veïns francesos en l'àmbit sanitari, educatiu i comercial”, ha declarat.bossost reto oportunidad (1)

comentaris