02.10.2022 |
Viure als Pirineus

MEDI AMBIENT

Bagergue manté la màxima distinció de les Viles Florides 2020

Aquesta edició es tanca amb un total de 142 municipis a tot Catalunya i Andorra que formen part del moviment.
Bagergue
Bagergue, vila florida 2020 /EMD Bagergue
Bagergue manté la màxima distinció de les Viles Florides 2020

El moviment impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), ha lliurat aquest divendres les Flors d' Honor 2020, els reconeixements als municipis que treballen per a la millora dels seus espais verds urbans i enjardinats. Les restriccions imposades per la covid-19 han marcat l’anunci dels guardons, que s’ha fet de forma virtual. En aquesta edició, el jurat de Viles Florides només ha actualitzat els guardons dels 13 municipis que s’han incorporat al moviment aquest any.

Flors d’Honor 2020

Bagergue manté la màxima distinció lliurada fins ara per cap municipi - Encamp (Andorra) es suma als municipis que encapçalen el rànquing de Viles Florides amb 4 Flors d’Honor: Bagergue (Val d’Aran), Almacelles (Segrià), Cardedeu (Vallès Oriental), Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), Sant Hilari Sacalm (Selva) i Vila-seca (Tarragonès).

En aquesta edició també han estat reconeguts Tavascan i Térmens amb 1 Flor d’Honor; Cadaqués, Esterri d’Àneu, Gessa i La Massana amb 2 Flors d’Honor i Castellar del Vallès, Garós, Salardú, Taradell, Tredós i Unha amb 3 Flors d’Honor.

foto bagergue 2 Viles Florides

La principal novetat d’enguany ha estat la internacionalització del moviment amb la incorporació de tres parròquies andorranes a Viles Florides. Es tracta d’Encamp, La Massana i Canillo. “Aquest salt al país andorrà reflexa la voluntat de Viles Florides de continuar creixent i apostant pel verd com a forma de millorar la qualitat de vida dels nostres conciutadans, fent més verds, amables i sostenibles els nostres pobles i ciutats”, explica Mercè Martinez, presidenta de la CHOC. Aquesta edició és tanca amb un total de 142 municipis a tot Catalunya i Andorra que formen part del moviment.

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha definit com a “vitamina verda” el sector de la flor i la planta i assegura que es tracta d'un ram essencial: “No hi ha res millor que tenir sempre a casa una flor o una planta perquè donen vida i ànims. És un sector imprescindible”.

foto bagergue 4 Viles Florides

El jurat de Viles Florides té en compte a l’hora de valorar cada municipi aspectes com el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l’estat de manteniment, l’existència d’un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d’espècies o l’estètica. També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà.

Bagergue manté la màxima distinció de les Viles Florides 2020
Comentarios