Atac de l’os a prop de la població de Betlan

Els agents de Medi Ambient del Conselh Generau d’Aran han constatat dos atacs d’os a ovelles que estaven pasturant en una finca protegida amb pastor elèctric al poble de Betlan.

atac os betlan 1
photo_camera Els ossos han mort una ovella a Betlan

El primer dels atacs es va produir la nit de dimecres a dijous, i el segon la nit de dijous a divendres. L’os ha mort una ovella en el primer atac, i un marrà en el segon. Sobta que aquests atacs hagin estat tant propers a la població. La finca on s’han produït, marca el límit del poble amb la resta de prats.

Cal recordar que l’any passat es va visualitzar un exemplar d’os en una finca que confronta amb el nucli urbà de Les. Aquests atacs propers al poble de Betlan prenen una especial rellevància ja que demostren que la proximitat a nuclis habitats no representa cap inconvenient de persuasió a l’hora de produir-se un atac.

Els agents de Medi ambient del Conselh Generau d’Aran han documentat l’existència de petjades i han recollit excrements al voltant de les ovelles mortes. Els agents han instal·lat càmeres trampa per poder fotografiar l’os en el cas que torni en aquest mateix indret.

En aquests darrers anys els atacs al bestiar oví més propers a les poblacions de l’Aran, s’han produït a la primavera i han disminuït quan arriba l’estiu, en que la tipologia dels mateixos deriva cap a ramats d’alta muntanya.