ELECCIONS MUNICIPALS

Aran Amassa AM presenta la candidatura de Vielha per les properes eleccions municipals del 28 de maig

El grup municipal d’Aran Amassa AM a Vielha es presenta com l’alternativa d’esquerres a l’ajuntament de la capital aranesa amb Julián Fernández al capdavant. 
aranamassa
photo_camera Aran Amassa AM es presenta com l’alternativa d’esquerres a l’ajuntament de Vielha e Mijaran / Aran Amassa

La candidatura d’Aran Amassa AM a Vielha, encapçalada per Julián Fernández, s’ha presentat aquesta tarda en un acte que ha tingut lloc a l’Hotel Melià de Vielha. També s’han presentat les candidatures a les EMD de Gausac i el Terçon de Castièro, encapçalada per Ruth Barela, i del poble d’Aubert i el terçon de Marcatosa, liderada per Rafael Farran. 

El candidat a l’alcaldia de Vielha, Julián Fernández, ha fet un repàs dels 4 anys a l’oposició a l’Ajuntament de Vielha, en els quals el grup municipal ha centrat el debat en les persones i les seves necessitats en lluita per les polítiques socials per millorar la vida dels veïns i veïnes de la capital aranesa. I sobretot  ha posat sobre la taula la necessitat de transparencia y claredat en la gestió local. 

El candidat a l’alcaldia ha destacat algunes de les victòries que el grup municipal ha assolit durant els quatre anys a l’oposició. Ha reivindicat la necessitat de defensar els serveis públics municipals, com han fet amb les accions contra el tancament del Palai de Gèu, principal centre poliesportiu de Vielha. Una de les altres fites importants ha estat el posar sobre la taula la problemàtica d’accés a l’habitatge i forçar a l’ajuntament a prendre mesures al respecte. Fernández també ha volgut remarcar el protagonisme que ha tingut Aran Amssa en la creació de fons econòmics municipals per ajudar a les famílies, empreses i autònoms més vulnerables durant la pandèmia. 

aranamassa
Aran Amassa AM es presenta com l’alternativa d’esquerres a l’ajuntament de Vielha e Mijaran / Aran Amassa 

Fernández es presenta com l’alternativa d’esquerres a l’Ajuntament de Vielha per seguir demostrant que hi ha una altra manera de fer municipalisme. El candidat ha insistit en la necessitat de ser útils per les persones treballant per un Aran més just i sostenible. Una Val d’Aran que posi el focus en les necessitats reals de la gent, que apliqui mesures per pal·liar el problema d’accés a l’habitatge, o que es faci un repartiment just del pressupost en pro de polítiques socials per la ciutadania.

Per la seva banda, Ruth Barela, candidata per la EMD de Gausac i segona de la llista de Fernández a Vielha ha defensat la importància de la presència femenina en les institucions, i ha manifestat el seu desig de construir “un municipi on es pugui parlar de tot, i no hi hagi por a obrir el debat de certes qüestions”. Rafael Farran, candidat per la EMD d’Aubert i cinquè de la candidatura de Vielha ha enfatitzat en la necessitat d’escoltar les necessitats dels veïns i veïnes ja que la seva tasca consistirà en procurar fer-les realitat. 

Enguany, sota les sigles AranAmassa AM

El grup municipal Aran Amassa es presenta per primera vegada sota les sigles Aran Amassa Acòrd Municipau, que representa la suma de forces amb Esquerra Republicana que concorren conjuntament tant a les eleccions municipals com les del Conselh Generau d’Aran el proper 28 de maig. 

L’encarregat de presentar la candidatura de Vielha i integrant de l’Assemblea d’Aran Amassa, Emilio Rey, ha volgut posar de manifest la importància de l’acord amb Esquerra Republicana, ja que es tracta d’un acord que permet mantenir l’essència i valors del partit. Rey ha volgut posar al centre les persones i reivindicar els valors de la trobada, el debat i el consens com a protagonistes d'Amassa. 

Aran Amassa AM es presenta com l’alternativa real a un bipartidisme instaurat des de sempre a l’Aran. En aquestes eleccions el grup municipal serà la veu de tots aquells i aquelles que anel·len un canvi transformador en la política aranesa. I tal i com remarcava Julián Fernandez al finalitzar la seva intervenció, Aran Amasa existeix per a “intentar girar les polítiques dels de sempre i que goberna pels interessos dels de sempre”.

comentaris