26.06.2022 |
Viure als Pirineus

Un animal de la Vall d’Aran guanya el Concurs Nacional de raça Bruna

El Concurs Nacional de Raça Bruna dels Pirineus celebrat aquest dissabte a Vic, dins del marc del Mercat del Ram, ha premiat diversos animals de la Vall d’Aran i també d’altres comarques com la Cerdanya, el Berguedà i el Ripollès.

DSC_0092
El concurs de Vic és un referent a Catalunya.
Un animal de la Vall d’Aran guanya el Concurs Nacional de raça Bruna

Uns 150 caps de bestiar han pres part al 12è Concurs Nacional de Raça Bruna dels Pirineus que s’ha celebrat, un any més, a Vic. El concurs s’ha desenvolupat per categories, segons l’edat i el gènere dels animals. En primer lloc s’ha portat a terme la subhasta de vedells procedents del Centre de Testatge de Bon Repòs, i futurs sementals de la raça, i tot seguit han anat sortint a la pista la resta d’animals, per categories.

La comarca que s’ha emportat més guardons ha estat la Vall d’Aran, amb vuit premis, seguida de la Cerdanya amb cinc, el Berguedà i el Ripollès amb quatre cadascuna, el Pallars Sobirà amb tres, i finalment Osona i l’Alt Empordà que han obtingut un premi cadascuna.

Cal destacar, però, que el principal guardó, el d’Animal Gran Campió del Concurs, se l’ha endut l’explotació Vallnova-Espanholet de la Vall d’Aran per un dels animals que havia presentat en la categoria de vaques eixutes, en la qual també havia resultat guanyadora. El nombrós públic assistent al certamen ha gaudit especialment de la presència del toro guanyador de la seva categoria, el Puigsacalm, que ha passejat molt tranquil per la pista, mentre el seu propietari de la ramaderia Puig de la Cerdanya recollia el guardó.

També han estat molt lluïdes les diferents categories de les vedelles, algunes d’elles molt participades, i que es caracteritzen pel fet que surten a desfilar per la pista cordejades, de la mà dels seus propietaris.

Més informació: www.brunadelspirineus.org

Un animal de la Vall d’Aran guanya el Concurs Nacional de raça Bruna
Comentarios