18.01.2021 |
Viure als Pirineus

RAMADERIA

Òscar Ordeig defensa el consum de carn com element essencial de la dieta mediterrània

Ordeig lamenta les "declaracions irresponsables" que criden al boicot i reclama una campanya institucional
El diputat Òscar Ordeig al Parlament de Catalunya/parlament.cat
El diputat Òscar Ordeig al Parlament de Catalunya/parlament.cat
Òscar Ordeig defensa el consum de carn com element essencial de la dieta mediterrània

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, ha lamentat avui “les declaracions irresponsables de representants polítics i d’algunes organitzacions que criden al boicot en el consum de carn, per exemple a les escoles, quan la carn és un element essencial de la dieta mediterrània”. Per això, ha dit, “el Grup Parlamentari Socialista hem presentat una Proposta en la que defensem la ramaderia i el consum de carn i reclamem una campanya institucional que posi en valor els beneficis de la Dieta Mediterrània, que inclou el consum de carn de qualitat”.

El diputat socialista ha explicat que “la nostra proposta posa en valor que precisament nombrosos estudis han destacat el paper de la dieta mediterrània en la promoció de la salut i prevenció de malalties, sent inclús declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco”. Ara, ha dit, “algunes veus, potser per desconeixement, posen en dubte un dels elements d’aquesta dieta com és la carn”. Per això “cal intensificar la tasca formativa i informativa dirigida als infants i a la ciutadania en general pel que fa als processos de criança, producció i els valors nutricionals d’aqueta part imprescindible d’una alimentació saludable”.

A més, Ordeig ha advertit que “campanyes contra el consum de carn perjudiquen a més el sector ramader, que té una llarga tradició a Catalunya i que produeix diferents carns que són exportades arreu per la seva alta qualitat”.

En aquest sentit, ha dit, “no podem posar més traves a un sector que pateix també la crisi amb preus iguals des de fa 30 anys quan el cost de producció ha augmentat” i ha afegit que “això ha comportat que moltes explotacions es trobin en risc de desaparèixer. Hem de garantir la viabilitat de les explotacions ramaderes que a més de garantir una producció de qualitat ajuden a fixar la població al territori i a la lluita contra el canvi climàtic”.

Per tot plegat, el Grup Socialista proposa també “donar a conèixer la importància de la ramaderia en la gestió del territori, en l’economia local i en al fixació de persona al Món rural. També de la ramaderia extensiva, ecològica i IGP’s, entre altres”.

Òscar Ordeig defensa el consum de carn com element essencial de la dieta mediterrània
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad