27.05.2020 |
Viure als Pirineus

MÓN RURAL

El Govern crea el Consell Assessor de Dones del Món Rural

A l'Alt Pirineu, hi ha 2.600 explotacions agràries i una quarta part són titularitat de dones

Mercè Lagrava a Cal Jepet de Josa de Cadí, a l'Alt Urgell/facebook
Mercè Lagrava a Cal Jepet de Josa de Cadí, a l'Alt Urgell/facebook
El Govern crea el Consell Assessor de Dones del Món Rural

El Govern ha donat llum verda a la creació del Consell Assessor de Dones del Món Rural i Marítim, un nou organisme que vol articular un mecanisme de relació, interacció i sinergia per a la consecució comuna d’objectius compartits com el d’impulsar actuacions que afavoreixin la participació de les dones del món rural i marítim en espais públics i de presa de decisions en els àmbits sindical, professional, cooperatiu i polític.

La creació d’aquest Consell Assessor té la voluntat del Departament d’Agricultura d’escoltar la veu de les dones del sector i d’incorporar de manera transversal la visió de gènere en totes les polítiques desplegades per la Conselleria.

És també la via d’establir un marc de relacions formals i efectives entre el Departament d'Agricultura i les recentment creades Associació Catalana de Dones de la Mar i Associació de Dones del Món Rural, Pageses i Ramaderes de Catalunya.

La dona rural constitueix un eix estratègic per al desenvolupament rural, i la seva qualitat de vida té un impacte directe en la vertebració social del territori i de l’economia agrària. És un dels reptes més importants de la igualtat d’oportunitats. 

A la Catalunya rural, que és el 90% del territori, hi viuen actualment gairebé 1 milió de dones. Es quantifica l’ocupació en el sector agrari en un 20% de dones davant d’un 80% d’homes. I, en l’àmbit de la pesca, la dona representa encara no un 1%. 

A Catalunya hi ha 56.000 explotacions agràries i una tercera part són titularitat de dones. Les explotacions a la demarcació veguerial de l'Alt Pirineu són 2.600 i una quarta part tenen dones com a titulars.

El Govern crea el Consell Assessor de Dones del Món Rural
Comentarios