BÉNS COMUNALS

Presenten els llibres sobre els termes tradicionals dels pobles i els béns comunals de l'Alt Urgell i de la Cerdanya

L’IDAPA i la Fundació del Món Rural han elaborat un treball pioner que té com a objectiu l’estudi dels termes tradicionals dels pobles.

Presentació llibre Burgueño a la Seu
photo_camera Acte de presentació del llibre a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Urgell/Carlos Guàrdia

L’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i la Fundació del Món Rural han elaborat un treball pioner al territori que té com a objectiu l’estudi dels termes tradicionals dels pobles i la seva posada en valor com a proposta de millora de la gestió del territori.

En aquest sentit, aquest dimarts 5 de març s'ha presentat, al Consell Comarcal de l’Alt Urgell, el llibre ‘Els termes tradicionals de l’Alt Urgell i els béns comunals’ i del mapa d’antics termes de l’Alt Urgell, a càrrec de Jesús Burgueño, geògraf i professor de la Universitat de Lleida, L'acte es va complementar amb la conferència ‘Béns comunals. Un sistema d’organització del passat per gestionar el present’, a càrrec de Marc Borrell (IDAPA) i Eduard Trepat (Fundació Món Rural).

Libre Burgueño a la Seu 2 (1)

Per la seva banda, aquest dimecres dia 6 de marc, al Consell Comarcal de la Cerdanya, ha tingut lloc la presentació del llibre ‘Termes tradicionals dels pobles de la Cerdanya’. L’acte ha començat amb la ponència ‘La gestió forestal als comunals’, a càrrec de Francesc Cano Ibáñez, responsable de Dinamització de la Producció Forestal a l’Alt Pirineu i Aran. Tot seguit s'ha presentat l’obra de Jesús Bugueño i ha clos l’acte la conferència ‘Béns comunals. Un sistema d’organització del passat per gestionar el present’.