L'Institut Mollerussa es consolida com a centre degà de la Formació Professional lleidatana

El centre ha evolucionat al llarg de més de seixanta anys, de les especialitats agropecuàries fins a convertir-se en un campus de Formació Professional, en simbiosi amb les demandes dels sectors empresarials lleidatans.   

Vista aerea
photo_camera L'Institut Mollerussa és un dels centres educatius degans de la demarcació de Lleida.

L'Institut Mollerussa es pot considerar un dels centres educatius degans de la demarcació de Lleida en l'àmbit de la Formació Professional, ja que la seva trajectòria es remunta a l'any 1952, quan es van iniciar els primers cursos monogràfics. Els orígens de l'institut van estar estretament lligats als sectors agropecuari, ramader i fructícola, motiu del seu enclavament, que l'han convertit en referent a l'estat Espanyol donat que no existien centres d'aquestes característiques. 

Al llarg de la seva trajectòria el centre s'ha vist obligat, a evolucionar en paral·lel a la demanda formativa, la modernització del camp, la incorporació de les noves tecnologies han provocat un nou escenari en el qual l'Institut Mollerussa ha buscat complicitats amb els sectors industrials per tal de donar resposta a les necessitats professionals. 

El centre també ha aprofitat la seva situació i l'entorn de més de trenta-tres hectàrees per incorporar a la seva oferta formativa de cicles que precisen espais oberts per dur a terme la seva activitat, i d'aquesta manera ha compaginat la formació dels seus orígens amb noves propostes de sectors del lleure, l'esport i la natura, així com tecnologies del sector informàtic. 

Com a centre de secundària l'Institut Mollerussa té com a màxim objectiu contribuir al progrés i desenvolupament de la societat, dins d'uns valors de llibertat, tolerància, solidaritat i respecte al medi ambient, vetllant permanentment per la millora de la qualitat dels seus serveis educatius, adaptats a l'entorn, a les persones i als seus interessos en matèria educativa, per tal d'esdevenir un Institut de Formació Professional Integral de referència a Catalunya. 

Actualment el centre ofereix cicles de grau mitjà i de grau superior, i ensenyaments esportius, sempre relacionats amb les empreses de la zona i amb les possibilitats que ofereixen dels espais del centre. Les diferents famílies comparteixen equipaments, maquinària i espais, o bé es complementen, oferint una formació més completa i més pràctica als seus alumnes. 

Les especialitats es distribueixen en Activitats físiques i esportives, Administració, Activitats agràries (Producció Agropecuària, Jardineria i Floristeria), Informàtica, Industries extractives, Transport i manteniment de vehicles i serveis socioculturals. Aquestes es completen amb ensenyaments esportius en l'àmbit de l'hípica, cursos d'accés a cicles, i programes de formació i inserció. 

Tot i l'alt nivell qualitatiu de tota l'oferta formativaInstitut Mollerussa ha fet una aposta decidida per fomentar el món de l'hípica, oferint una varietat d'activitats relacionades amb el món del cavall, incorporant equipaments únics a Catalunya en aquesta modalitat formativa.

+ Informació: Ctra. de Torregrossa, Km. 1,9 · Mollerussa

Tel. 973 60 03 59 / e-mail: [email protected]

Institut Mollerussa és present a Facebook i Twitter