16.08.2022 |
Viure als Pirineus

Solsona acull una trobada mundial per analitzar les inversions al sector forestal

La FAO i el CTFC han organitzat per aquest 21 i 22 d'abril una trobada a Solsona sobre les estratègies de gestió dels riscos institucionals i financers de les inversions privades al sector forestal.

foto sortida de bolets 4
Els boscos i muntanyes permeten moltíssimes activitats. Foto: Arxiu.
Solsona acull una trobada mundial per analitzar les inversions al sector forestal

Després d'anys de col·laboració, la FAO va contactar al CTFC per organitzar aquesta reunió a Solsona, la primera que se celebra a Europa, i que tindrà continuïtat en altres continents. El seminari no està només orientat a parlar d'iniciatives, programes, oferta i demanda de fons. Es tractarà dels mecanismes i les estratègies que poden mitigar l'alentiment del flux d'inversió al sector forestal, com ara els riscos institucionals i els riscos financers que es presumeixen en inversions a mig i llarg termini, com és el cas dels boscos.

Durant els dos dies, es farà l'avaluació comparativa i l'anàlisi de les estratègies actuals de gestió i de mitigació de riscos financers i institucionals, especificant les categories de risc i l'anàlisi dels possibles buits en aquestes estratègies. També es definiran recomanacions basades en les lliçons apreses sobre com innovar en les estratègies de mitigació i la gestió de riscos financers i institucionals, i s'iniciarà el procés de disseny de noves polítiques i orientacions tècniques necessàries per poder-les dur a terme de forma efectiva.

En la trobada, que va començar aquest dijous, hi ha l'assistència experts, sobretot europeus, provinents d’agències de cooperació internacional com la GiZ (Alemanya), bancs de desenvolupament regional com la Corporación Andina de Fomento (CAF), representants de governs (Índia), organitzacions multilaterals com FAO i World Bank, institucions de recerca com EFIMED, iniciatives privades com Finance Alliance for Sustainable Trade (FAST), bancs comercials com BANIF (Portugal) o Credit Agricole (Marroc), fons privats com Land Degradation Neutrality Fund (LDN), i consultores especialitzades com Indufor (Finlàndia), Unique (Alemanya), Across Forest (Noruega), Futuragene (Israel), PricewaterhouseCoopers (UK).

Solsona acull una trobada mundial per analitzar les inversions al sector forestal
Comentarios