L'entitat celebra 10 anys amb prop d'un miler de participants i més de 46.000 hores de voluntariat a bosc

El Projecte Boscos de Muntanya busca 216 voluntaris per aquest estiu

Coincidint amb el 21 de març, Dia Internacional dels Boscos, el Projecte Boscos obre les inscripcions per a les estades de voluntariat a bosc per a adults. S'ofereixen 216 places, a adults d'entre 18 i 88 anys, per a viure el bosc durant una setmana.

boscos
photo_camera Imatge de voluntaris del projecte Boscos de Muntanya treballant al bosc en una edició del 2016.

L'objectiu del Projecte Boscos de Muntanya és promoure la conservació dels boscos i els paisatges de muntanya mitjançant la participació de la ciutadania en tasques diverses de gestió forestal sostenible. Aquest any Boscos de Muntanya celebra 10 anys amb prop d'un miler de participants i més de 46.000 hores de voluntariat a bosc. L'associació treballa durant tot l'any per implicar a la societat civil en la cura dels boscos.

L'organització treballa des dels Pirineus catalans per acostar les persones al bosc mitjançant estades de voluntariat per a adults, d'una setmana de duració. Aquesta iniciativa de participació ciutadana té previst la realització de 12 setmanes de voluntariat (del 3 de juliol al 24 de setembre), per les que passaran un total de 216 voluntaris.

Els participants prenen part activa en la gestió dels boscos i paisatges de muntanya en tasques de gestió forestal sostenible i silvicultura, manteniment de pastures i recuperació de camins ramaders i construccions amb fusta aplicant tècniques de bioenginyeria per evitar l'erosió en barrancs. 

Més a Comarques