El Parc Natural de l'Alt Pirineu vol regular la circulació motoritzada hivernal i de caràcter esportiu

Per aquest any es preveu un pressupost d'1,7 MEUR dels quals en destaquen les inversions per arranjar la pista del Pla de Boet i el centre de serveis de Ginestarre

foto aran
photo_camera Panoràmica de la reunió de la Junta Rectora del Parc Natural de l'Alt Pirineu el 21 de març del 2017 a Sort.

Els responsables del Parc Natural de l'Alt Pirineu volen regular la circulació motoritzada hivernal i de caràcter esportiu amb la voluntat d'evitar que les pistes que s'utilitzen per aquesta pràctica quedin malmeses. Aquesta decisió s'ha pres arran de la proliferació de vehicles en pistes del Parc durant la temporada d'hivern i s'ha parlat aquest dimarts a la Junta del Parc Natural de l'Alt Pirineu amb l'objectiu de redactar una ordenança homogènia per la totalitat del Parc i poder actuar en cas de comportaments incívics. Ferran Miralles, director general de Polítiques Ambientals, ha explicat que la previsió del pressupost del Parc per aquest 2017 serà d'1'7 MEUR (l'any 2016 va ser d'1 MEUR). Entre les inversions destacades que es realitzaran hi ha l'arranjament de la pista del Pla de Boet i un centre de serveis a Ginestarre.

Miralles ha explicat que aquest 2017 serà el Govern el qui arrangi el ferm i els talussos de la pista d'accés a la Pica d'Estats però de cara al futur és voluntat de la EMD d'Àreu i del Parc Natural de l'Alt Pirineu posar uns petits pagaments per accedir a aquesta zona, molt concorreguda per persones d'arreu. Amb els diners recaptats es podria fer el manteniment i no haver de recórrer al Govern per fer aquestes tasques, ha dit Miralles.

Durant la Junta Rectora s'ha parlat de la futura ampliació del Parc Natural i s'ha dit que està prevista per abans de l'estiu, ara ja resoltes totes les al·legacions.

Més a Comarques