El nou Telenotícies Comarques de TV3 s'adaptarà a la configuració veguerial de Catalunya

L'informatiu comarcal abandonarà les desconnexions provincials i cada dia hi haurà continguts de les Terres de l’Ebre, la Catalunya Central i l'Alt Pirineu i Aran

Núria Solé
photo_camera Núria Solé presenta actualment 'Els Matins' / CÈLIA ATSET - Diari ARA

La renovació de la graella diürna de TV3, que després de 14 anys deixarà d'emetre el programa “Els Matins”, abraçarà també el ‘Telenotícies comarques’, que experimentarà un canvi radical la pròxima temporada, segons ha publicat el diari ARA. El canvi més destacat és que es passarà a un únic programa, que es podrà veure a tot el territori, en comptes del model actual en el qual un terç del noticiari es fa amb “desconnexions provincials” per a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

Les desconnexions que es feien corresponien a una divisió administrativa espanyola i això ha quedat superat, no reflecteix la configuració del país”, explicava una font de la televisió, segons ha publicat l'ARA. En aquest sentit es volen diversificar les informacions, de manera que cada dia hi hagi continguts de les demarcacions veguerials de les Terres de l’Ebre, la Catalunya Central, l'Alt Pirineu i Aran. A més, s’obrirà una subdelegació que abraci tot el Vallès (Oriental i Occidental) i el Maresme.

El nou informatiu “Telenotícies comarques” pràcticament doblarà la durada, passant d'uns 22 minuts d’informació a 40 minuts en total. El canvi d’estructura comportarà també un relleu en la seva conducció i Núria Solé –actualment a ‘Els matins’– serà, a prtir de setembre, la cara principal del noticiari i qui donarà pas als diferents reportatges elaborats des del territori. Segons fonts publicades, es vol que sigui un programa marcat per les connexions en directe i que guanyi en diversitat i agilitat respecte del format actual.

Més a Comarques