L’acte és una de les novetats del Festival Càtar, que tindrà lloc aquest diumenge

Josa de Cadí organitza un concurs de declamació de poesia de Guillem de Berguedà

Josa de Cadí obre aquest diumenge els actes a l’Alt Urgell del 21è Festival Càtar del Pirineu Català, que abraça també les comarques del Berguedà, la Cerdanya i el Pallars Sobirà. El programa de Josa presenta diverses novetats respecte a les edicions anteriors, una de les quals és un concurs de declamació de poesia de Guillem de Berguedà (1138–1196), un dels trobadors catalans més prolífic i alhora polèmic per haver fet ús de la poesia per ridiculitzar els seus adversaris.

DSC00134
photo_camera Edició precedent del Festival Càtar a Josa de Cadí

El concurs tindrà lloc a dos quarts de cinc de la tarda i el guanyador obtindrà com a premi un dinar per a dues persones al restaurant Ca l’Amador de Josa, el xef del qual és Diego Alías, elegit Cuiner de l’Any 2015 a Catalunya. Les inscripcions al concurs s’han de formalitzar a través de l’adreça de correu electrònic [email protected].

Altres novetats del Festival Càtar a Josa consistiran en un tast de delicadeses gastronòmiques del Cadí i el Pedraforca, les actuacions dels Joglars de Cerneres, una taula rodona per recordar Mn. Josep Maria Ballarín i un taller de danses medievals dirigit per Pep Lizandra.

La jornada començarà amb una sortida guiada pel Camí dels Bons Homes en el tram comprès entre Tuixent i Josa. A la una del migdia, l’historiador Carles Gascón parlarà de “Les dones dels temps dels bons homes”. Paral·lelament, es desenvoluparà un taller infantil de manualitats. Al llarg de tot el dia estarà obert un mercat d’artesania i una llibreria càtara. També s’ha inclòs al programa un dinar popular.

comentaris