Les inscripcions estan obertes fins al 12 de setembre

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Consorci Leader Alt Urgell-Cerdanya convoquen el segon Concurs d’Emprenedoria per a universitaris

Adreçat a estudiants i titulats universitaris que vulguin crear una empresa a l’Alt Urgell, i en el marc del projecte Odisseu. Els premis són l’allotjament de forma gratuïta al viver d’empreses de l’Alt Urgell i material informàtic valorat en 1000 euros i 500 euros per al primer i segon premi.

Concurs empresa 2016 b
photo_camera Cartell anunciador del concurs

El Consell Comarcal, amb la col·laboració del Consorci que gestiona el programa Leader GAL Alt Urgell-Cerdanya, convoca el segon Concurs d’Emprenedoria amb l’objectiu prioritari de promoure i incentivar l’execució d’idees emprenedores a la comarca. El concurs va adreçat a joves que actualment estiguin cursant estudis universitaris o bé a persones que ja hagin obtingut un títol universitari i que tinguin la intenció de crear la seva empresa a l’Alt Urgell i fomentar així l’ocupació al nostre territori.

Les finalitats del concurs són donar suport a projectes empresarials amb una clara vocació de realització i potenciar la cultura emprenedora entre el col·lectiu universitari per fomentar el retorn del talent jove als territoris rurals. Aquest és justament l’objectiu principal del projecte www.odisseujove.cat impulsat pel Consorci Alt Urgell Cerdanya, responsable de gestionar el programa Leader a les dues comarques.

Per altra banda també, es pretén donar a conèixer els serveis i recursos que ofereix el Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP), situat a la Seu d’Urgell, al món empresarial i a l’emprenedoria del territori.

Qui vulgui prendre part al concurs té temps fins el 12 de setembre per a fer la inscripció al Consell Comarcal de l’Alt Urgell amb una breu memòria explicativa del projecte. Entre les propostes presentades, se’n seleccionaran 15 com a màxim.

Les candidatures seleccionades hauran de comprometre’s a acollir-se a un procés de mentoring (tutoria) per part d’una persona experta del món empresarial que li assignarà el Consell Comarcal per a la redacció del pla d’empresa definitiu que serà valorat a la segona fase del concurs, prevista pel mes d’octubre.

Les bases preveuen l’atorgament d’un màxim de dos premis. El primer premi consistirà en un any de lloguer gratuït d’un espai al Viver d’Empreses de l’Alt Urgell, al CETAP, o bé l’import equivalent al 50 % d’aquest lloguer anual per emprar els recursos que ofereix el CETAP al món empresarial, juntament amb un lot d’equipament tecnològic valorat en un màxim de 1.000 euros. Pel que fa al segon premi, el lloguer gratuït al Viver d’Empreses serà de sis mesos, mentre que l’equipament tecnològic serà l’equivalent a 500 euros. La incorporació de les persones guanyadores al viver està prevista a principis de desembre.

Aquest Concurs d’Emprenedoria del CETAP està cofinançat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, el CEEI Lleida i el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya en el marc del projecte de cooperació Odisseu cofinançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i el FEADER (Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural). El Concurs compta amb la col·laboració i participació de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i del Programa Catalunya Emprèn del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell.

Podeu consultar les bases a: www.alturgell.cat i www.cauc.cat

Més a Comarques